Originally Posted by
swert
Haklısınız Sn. Bahri,
ben bunu TL için söylemedim. Herhangi bir kur olarak herhangi bir ekonomide olanları belirtmek istedim. Yoksa bizim özümüzde finansal dahil pek de eğitimli olmayan, okuduğunu anlayamayan, küçük sohbetleri beceremeyen, sürekli kavga eden, sürekli kanunsuz kurnazlık peşinde koşan; parasını elde bavul, çanta, ayakkabı kutusu, poşet vb şekillerde bulundurup ver çantayı al arsayı şeklinde yaşayan insanların zaten varlıkların reel değerini ölçme düşünceleri olmamasından dolayı hepimize yaşattıkları nominal fiyat zorbalığını kastetmedim.
Onlar ve onların destekçisi (kendileri kısır döngüye sokan bir grup aslında hatta bir çıkar örgütü belki de) bir hükümet politikaları yada ilginç deneyleri yada açık açık diyelim yalanları ile TL ne yazıktır ki bir devalüasyondan daha vahim olarak para olma vasfını yitirmiş haldedir. Bankalarda finansal güreşçiler bulunduğunu da hatırlarsak TL "dandik para" statüsünü üzerinden pek atabilir mi bilmiyorum. Geçici etkiler dışında bir umut beslenmesi bu topraklarda her yeşeren filizin zalimce ezilmesi ile son bulmuştur.
Şu açıktır ki biz toplum olarak kurallara uymayı istemiyoruz, sevmiyoruz. Başkaları uyduğu sürece bizim için esnetilecek sınır çitleri olduğuna inançla hiç çalışmadığımız sınavlardan geçmeyi tanrıdan dilemiş haldeyiz. Hülasa bir adalet duygumuz olmadığı için hakkettiğimiz yer diye bir şeyden bahsetmek ya yanlış ya romantik yada sınırlı kişiler için veyahut yöresel rüyalar şeklinde uygun olabilecektir.
Yer İmleri