Bugün tapuya uğradım baya insan vardı.. Danışmaya sordum yoğun mı diye akşam üstü idi.. Yarına gelsem işlerimi halledebilir miyim diye sordum halledersiniz dedi.. Piyasa hala bir şekilde dönüyor.. Ya çok ucuz evlerde ya da tarla arsa işlerinde takasa dayalı bir hareket var görünen.. Ama bunlar da son demler bence.. Bu yazdan sonrası için çok umutlu değilim..
Merkezin rezervleri arttığında bizzat bakan, cumhurreisi açıklama yapar, övünürlerdi. Nedense düştüğünde sadece muhalif gazete ve ekonomistler söylüyor. Borsa çıkınca hükümet bu durumdan bile pay çıkarıyor. Oysa kime göre , neye göre....
Pandemi yıllarında bu KKm nin çıkmasına sebep olan döviz ataklarında dolar alanlara hitaben neler söylenmişti. Sonra sık sık doların belini, kafasını kırdıklarıyla bizlere güzel ! haberler vermişlerdi. Son 3 aydır hükümetten dolar almayın vb. tarzı söylem duymadım. Acaba , sıradanlaşan bazı şeyler tekerrür eder mi diye korkuyorum.
Akbank 32 günü 44 e 92 gün ve üzerini 47 ye düşürmüş sizde de aynı mı
Her televizyonun arkasında büyük sermaye olunca, bu patronlar kendi çıkarları doğrultusunda ekranları kullanarak insanların parasına yön vermeye çalışıyorlar. Zaman geliyor ; bütün kanallarda koro halinde mevduat faizleri 50 leri geçti şarkısı söyletiyorlar. zaman geliyor : Altın uçuşa geçti, kanatlarına yapışın diyorlar.
Şimdi de borsadan başkası yalandır şarkısı söyleniyor. Döviz 2024 kasıma kadar artmazmış.. yersen diyorlar. Hükümet bile artık elimizin yanacağını söylemediğine göre fırına kendi ellerini gömmüşler gibi.
Yer İmleri