TÜÝK gibi arjantinde ayný 3 kagýtçýlýgý yapmýþ.!!
Anlayacaðýn TÜÝK yýllardýr ayný taktiði uyguluyor.!!
Arjantin halký daha eðitimli.!!
Çabuk uyanmýþ.!!!
Bizimkiler hala kýþ uykusunda.!!
Bak ingiliz Mehmet borç döviz bulma.!!
Turlarý yaptý.!!
ABD, Londra,Arap ülkeleri.!!!
Sonuç hüsran.!!!
Þeffaf olmayan ülkeye.!!
Kimse gelmez.!!!
Yatýrým yapmaz.!!
Borç vermez.!!
Arjantinde enflasyonu halk kendi ölçüyor.!!
Imf bile enflasyonu durduramýyor.!!
Arjantin.!!!
Ülkesi dolarizasyon olmuþ.!!!
Dolar pezo makasý serbest piyasada.!!
%100 geçmiþ.!!
Dolar/Pezo resmî kur: 347.5
Dolar/Pezo 960 serbest piyasa.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
https://bluedollar.net/informal-rate/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Altýn 1810$ dip yaptý ve ben seçimden önceki hafta aldýðým bizim eurobondlarý satýp ful dibine kadar kökledim oradan. Gelirse tekrar oralara daha çok köklerim.
Altýnýn üretim maliyetini takip edin. Gerisi boþ iþ. Üretim maliyetine gelince al. bekle %50 kar edince sat dolar bazýnda. Sistem basit.
Altýn kadar kolay trade edilen bir metal yok. Ama sistemi var. Onu çok detaylý anlattým dolar baþlýðýnda.
Herbokolog pensilvanya ananasçýsý bosporos ortalýðý mesajlarý ile spamledi. Þimdi araki bulasýn eski mesajlarýmdan. Neyse.
Barrick ve Newmont un bilançolarýnda açýkladýklarý net kemiksiz her þey dahil üretim maliyetine yaklaþýnda alýn kökleyin, fark çok açýlýnca da satýn.
Piyasade ekonomistim diyenler sistemi anlamadan yorum yapýyorlar. Her pazarýn piyasa yapýcýsý vardýr. Misal bir hissede bile böyledir. Altýnda piyasayý Barrick ve Newmont belirler.
Her 3 ayda bir mi bakýcaz yani?
Yer Ýmleri