%35 her neyse..
%35 her neyse..
Sende haklýsýn ...amaaaaaaaaaaaaa...bir yere kadar..
Asgari ücretliye senin dediðin gibi zam yapýlsa YÝNE...bak YÝNE zenginleþen malý mülkü olan olacak.2 senedir bunu test ettik hala anlamadýnýz mý..
Asgari ücretliye 500 600 1000 dolar maaþ = ENFLASYON
ENFLASYON = MAL MÜLK ZENGÝNÝ , ÝÞ ADAMI!! PATRON tayfasýna daha fazla zenginleþme.
Bak dikkat et..
Dolar 18 olurken bir tane TÜSÝAD MÜSÝAD HÖHÖLAD mensubu çýkýp laf etti mi..(8 den 18 e giderken çok dikkatli izledim)
Ama faiz çýkýnca nasýl hepsi de krediye eriþim istihdam üretim rekabet yaygaralarý atýyor demi.
2021 de büyüklerimiz BÖYLE ÝSTEDÝLER..Nedenlerinide yazdým bir kaç sayfa geride..
2008 de ABD nin büyükleri de BÖYLE ÝSTEDÝLER idi..
Tek fark DOLAR ýn rezerv para olmasý nedeni ile orada böyle enflasyon patlamadý.
Çünkü dünyada enerji deðerli metal þu bu herþey dolar ile fiyatlanýyor.
Senin TL ile deðil.
Hani birileri diyor ya faiz her türlü kötülüðün baþýdýr diye.
Hayýr.
Her kötülüðün en baþý karþýksýz para basýp bunu bir KESÝME enjekte etmektir..
Karþýklýsýz para basarsanýz o toplumun bütün erkekleri kumarbaz-mafya kadýnlarý ise fahiþe olur.
Karþýklýsýz para basýmý bütün toplumsal sosyal ahlaki dini milli etik deðerleri manasýz kýlar.
Tek deðerli para ve ona ulaþmak için herþey mübah olur.
Ýyi bir okulda okumak manasýzlaþýr
Güzel bir kadýn deðersizleþir..
Eðitim deðersizleþir.
Namur ar haya kiþilik deðer yargýlarý deðersizleþir.
Deðersiz olanla deðerli olan yer deðiþtirir..
Çalýþmak aptallýk eðitim gereksiz görülür.
Çalýþmak zorunda olanlarýn hepsi boþa çalýþtýðýný düþünür bir gözü çýkýþda kolay parada olur.
Fýrsatýný gördü mü de saplar geçer..
Ýslamiyette faiz haramdýr ama gidin de karþýlýksýz para basýn da demez..
Ýslamiyet dengeyi gözetir.
Elinde para tutan , emek sahibi , malý mülkü olan...gibi kýsýmlar arasýnda denge gözetir.
Sen karþýksýz para basýp bunu birilerine bedavadan daðýtýrsan bütün bu dengeyi bozarsýn..
Hem faiz gühanýndan tamamen kurtulamazsýn hemde geride ne kadar islamýn yasakladýðý þey varsa insanlarý ona itmiþ olursun.
Benim 2 senedir "kinaye" ile bahsettiðim fýþþþþþþþkýrtma bu durumun kýsaltma adýdýr.
2013 lerde 8 tl lerden alýp sattýðým bir hisse bugün 2500 3000 leri görmüþse bunun adý enflasyon falan deðil.Fýþþþþþkýrtmadýrrrr.
Keza 15 16 lardan halka açýlýp da 12.000 leri gören bir baþkasý gibi.
Öyle bir noktaya gelinmiþtir ki bu bahsettiðim þirketin sahibi varsayalým bugün...hisselerini 12.000 PD inden satýp da elde ettiði bütün TL yi dolara çevirmeye kalksa dolarý tek baþýna 1-2 tl zýplatýr..
Sen bide o borsayi %50 dustugunde burda yazarsin [emoji39]
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-60254604
Topik sakinlerinin affýna sýðýnarak bilmeyenler için paylaþýlmýþtýr.
Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Yer Ýmleri