KKM nin bittiðini duyan bile gider dolar alýr.. KKM den çýkan dolar alýr.. Dolarýn yükseldiðini gören yine dolar alýr.. Kýsýr döngü böyle gider..
KKM nin bittiðini duyan bile gider dolar alýr.. KKM den çýkan dolar alýr.. Dolarýn yükseldiðini gören yine dolar alýr.. Kýsýr döngü böyle gider..
Elimizde tek seçenek altýn fonu almak gibi duruyor.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Benim beklentim önce bir dolara hücum sonra ons altýnda ciddi yükseliþ aþamasý.. Bu 6 ay içerisinde belki martta yaþanýr bu dolara hücum.. Bi ihtimal Eylülde.. Ons altýnýn 1700 lere dönmesini ve 3000 dolara yolculuðuna baþlamasýný bekliyorum.. Gram altýn bu dalgalanmada kur serbest býrakýlýrsa pek etkilenmez oynaklýkta, ama sabitken kur düþüþten olumsuz etkilenir.. Bu hücumu beklemeli bence ondan sonra altýna geçilebilir.. Ondan sora demeyeyim de o anda geçmeli..
KKM yi önce Maliye sýrtýndan attý..Þimdi de MB bu pozi sisteme neþter vurdu...DDKKM swap özelliði olduðundan ve dövize ihtiyaç olduðundan uzun süre devam eder ama orada da opsiyonlu -primli DDKKM olayý önümüzdeki 3 aylýk dönemde bitecek diye düþünüyorum...TRY KKM %99 kýsa vade olduðunu düþündüðümden en geç mart sonu itibariyle tamamen sonlanmýþ olacak...
Borsa alým seviyelerine bilinçli bir þekilde çekildiðini ,böylece KKM den dönen vatandaþ vatandaþ karþýsýnda ucuz borsa görünce oraya dalacak ...Kimi sepet yapacak altýn döviz ve borsa, mevduat küçük para mevduattan birþey kazanma þansý olmadýðýndan ya direk dövize ,altýna veya borsaya gelecek...
Kýsaca her halükarda TRY KKM den dönen para borsaya girecek...
Dipnot: Geçen adamýn biri þirketindeki hisseleri 60 milyona devretmiþ , benim çalýþtýðým MT ye paranýn bir kýsmý ile borsada fon oluþturmak istediðini kalanýda döviz ve mevduat yapmak istediðini söyledi...Büyük para kendini koruyacak þekilde bir portföy yapýsý oluþtururken küçük meblaðlarýn maalesef bu þansý yok...Yüksek getiri yüksek riskli iþlemlere yönelecek...
Yer Ýmleri