Reel efektif döviz kuru TÜÝK TÜFE ile hesaplanýyor.
Reel efektif döviz kuru TÜÝK TÜFE ile hesaplanýyor.
NAS var NAS
sana bana ne oluyor.
Ben egonomistim.
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Þimdi dolar reel deðerine ?!? gelince mazot benzin ucuzlayacak bekleyin![]()
Ýþlerine gelmiyor tabii ki...
Bu iþler hep böyledir, pozisyonuna göre konuþursun...
Zamanýnda objektif bile olsan bir süre sonra pozisyonun seni esir alýr, söylemlerin deðiþir...
Forumda örnekleri bolca...
Tabi onlarý da suçlamamak lazým, büyük ekonomistin eseri sonunda yaþananlar...
Buradakilerden ziyade bu iþten para kazanmak için sosyal mecralarda televizyonlarda dolar goy goyu yapanlar gerçekten can sýkýcý. Dolar þu olacak bu olacak deval olacak deyip de birþey olmadýðýný bunlara inanýp zarar edenleri çook gördük. Onlarýn Yatacak yerleri olacak mý bilmiyorum…. Ha aðzý olan konuþur YTD diyor o baþka…
Arkadaþlar konu dýþýna çýkýyorum ama; sizinle paylaþmak istiyorum. Tarayýcý olarak Google Chrome kullanýyorum. Ýnternet bankacýlýðýna girdiðimde (ilk kez baþýma geliyor) Ekrana " Az önce kullandýðýnýz þifrenin bir veri ihlali sonucu açýða çýktýðý anlaþýldý.Google þifre yöneticisi þifrenizi hemen deðiþtirmenizi öneriyor " mesajý geliyor. Þifreyi deðiþtirdim. Ayný mesaj tekrar tekrar karþýma geldi. Ýnternet üzerinden araþtýrma yaptýðýmda bu durum üç, dört yýl önceden baþlamýþ. Ama net bir çözüm bulamadým. Girdiðiniz site hacklenmiþ þifreler ele geçirilmiþ gibi bilgiler var ama þifreyi deðiþtiriyorum yine ayný þey. Bu durum bir haftadir devam ediyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaþlar var mýdýr? Aslýnda Firefox ya da Opera gibi tarayýcýlar kullansam böyle bir durumla karþýlaþmayacaðým sabeb nedir anlayamadým.
KKM'den çýkanlar Dövize yönelince
Ne büyük sürpriz
hemen çark!
Döviz kuru baskýsý altýnda devam edin yakýnda KKM'ye övgü düzmeye baþlarsýnýz!
Yazýk Bu kadar net görüneni görmemek
Türkiyede A.M.K. olayý bitmez...
Milleti Ahmak yerine koymaya devam...
Uzmanlar dolarýn 60 tl olmasý gerktiðini söylüyorlar...
tl'deki vatandaþa ,mevduat sahiplerine muhterem bankacýlýk SÖVÜÞÇÜLERÝ 35'lerden baþlayan
saçma sapan teklifler veriyorlar...
% 100 negatif getiriden birde vergi kesiyorlar...
bunlarda ne utanma ne haya var...
ben kimseyle laf dalaþýna girmek istemediðim için direkt kimseyi hedef alarak yazmýyorum ve dilimin de sert olduðunu düþünmüyorum . dolar 25tl olur demedim (iyi oku) ayrýca usd hesaplarýmý kanýtlarsam tüm birikimini bana eft yapacakmýsýn?
kimseye tl ye geçin gibi bir tavsiyede de bulunmuyorum , sadece düþüncemi yazýyorum ve geçmiþte "faiz dolarý herzaman ezmiþtir" cümlesini kullanan da sendin bunu da hatýrlatayým.
fakat kýsa zamanda tl mevduata geçmeyi düþünüyormuyum? evet. aç gözlü olmadýðým için ve dolarý 10tl gibi pahalý denebilecek bir fiyattan almadýðým için tolare edebiliyorum (kendimce)
seni bu tarz yazmaya iten (mutlak tahmin yapamamak) ama bu kötü birþey deðil aslýnnda bunu kimse yapamýyor.
Yer Ýmleri