Merhaba arkidiþler,
ABD Dolarý bakiyemle mevduat yapmak için gittiðim TEB'de, mevduat sona erip de fiyatlamalar bozulunca, ben de bu bankanýn DAS benzeri Dolar bazlý fonu olan TB9'dan almýþtým. Bu fonun 02.02.2024 ve 29.02.2024 tarihleri için, stopaj oranlarý ve valör günlerini de dikkate alarak hesapladýðým mevduat karþýlýðý getirisini sizlerle de paylaþmak isterim:
%3,49. Anladýðým kadarýyla bankalar, benzeri fonlarýn mevduat karþýlýðý getirisini valör günlerini dikkate almadan hesaplýyorlar.
Ýncelemelerimde fark ettim ki, bu fonun yýllýk yönetim ücreti %1. DAS'da ise bu oran, 13.12.2023 tarihindeki artýþtan sonra dahi %0,45 olmuþ. Ýçeriklerini de þubat ayý baþýnda incelediðimde, Eurotahvil oranýnýn birbirine yaklaþýk olduðunu fark etmiþtim; bu sebeple risk açýsýndan az-çok benzerdir diye düþündüm. Valör gün sayýsýnda iki fon da aynýlar: Alýþta ve satýþta 1 gün.
Geçtiðimiz günlerde bir forumdaþýmýzýn paylaþtýðý, aþaðýdaki baðlantýyý incelediðimde, mevduat benzeri kullanýlabilecek döviz bazlý serbest fonlarda en iyi getirinin, valör gününü de dikkate alarak DAS fonunda olduðunu düþündüm. Bu incelemelerimi sizlerle de paylaþmak istedim sadece. Baðlantýyý paylaþan forumdaþýma da tekrar teþekkürler.
https://www.ing.com.tr/tr/bilgi-dest...atlari-detayli
Hepinize selamlar
Yer Ýmleri