Mevduatçýlar, Hadi Ýyisiniz.
TUÝK enflasyonu yüzde 49.
Faiz yüzde 50. (en uzun vade 45 günlük de olsa)
Servetiniz artmýþ.
Mevduatçýlar, Hadi Ýyisiniz.
TUÝK enflasyonu yüzde 49.
Faiz yüzde 50. (en uzun vade 45 günlük de olsa)
Servetiniz artmýþ.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
MB rezervleri sürekli artýyor.
KKM yalan oldu.
Bundan en az 8-9 ay önce ilk ben DOLARDAN BUNDAN SONRA BÝR CACIK OLMAZ demiþtim.
O dönem yüzde 100 e yaklaþan DDKKM yi SIFIRLAMIÞTIM.
DDKKM dönüþlerini yýllýk yapanlar kazandý.
Biz öngöremedik. Ancak 3 ay yüzde 65 aldýk. Sonrasýnda yüzde 53-55 civarý gittik. Onun dönüþünü 52 den baðlamýþtým. Bu ay vadesi doluyor.
52 den Nkolay Nisan vadeli bonolar da var. (Kýþa hazýrlýk)
Mevduatýn Yüzde 40 ýný kýsmýný Burgan da 51 ile 6 ay baðladým. (Kýþa hazýrlýk)
Yýllarýn birikimi olan parayý korumaya çalýþýyoruz.
Artý kazanç yok elbette...
Umarým ENFLASYON biraz düþer de yatýrým araçlarý ÇEÞÝTLENÝR.
Hocam Nkolaydan 52 ile baðladýðýnýz bonolarýn mevcut getirileriyle þu anki oranýn getirilerinin baþabaþ noktasýna bir bakýn isterseniz, mesela benim %49dan aldýklarým 2-3 hafta sonra üzerine eklenenlerle %48'den baðlananlarla ayný getiriyi getirmeye baþlamýþtý, o noktada bozup %48'den almýþtým
52'den nkolaylar þu an alternatiflere göre daha az veriyor..ben de 6 ay denizden 50 ile baðlayacaktým. 90 gün 51 ile baðlayýp dönüþte 46 orandan 90 gün daha çevirince ne olur diye hsap yaptým... elde edilen kazançlar neredeyse eþit çýkýnca vazgeçtim...Ay sonu stopaj olayýnda taklaya gelmezsek 51 oran 32 gün daha devam dedim
Steve Hanke, Türkiye’nin þu anda bir dezenflasyon süreci içerisinde olduðunu ve bu sürecin istikrarlý ilerlediðini belirtti. Hanke, CNBC-e’ye e-posta yoluyla gönderdiði deðerlendirmede, "Türkiye'nin resmi enflasyon ölçümleri tam olarak benim tahmin ettiðim þekilde hareket ediyor. Enflasyon düþüyor ve düþmeye devam edecek" dedi.
Hanke, Türkiye’deki dezenflasyon sürecinin devrede olduðunu ve bu sürecin istikrarýný koruduðunu vurguladý. Ancak Hanke, bu sürecin daha da hýzlanabileceðini ima ederek, "Eðer TCMB Baþkanýnýn yerinde olsaydým, muhtemelen daha agresif olurdum" ifadelerini kullandý.
https://www.cnbce.com/haberler/steve...ranirdim-h4853
UBS, yeni enflasyon verilerinin ardýndan Türkiye'de 2024 yýlý sonu için Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahminini yüzde 45’ten yüzde 45,6’ya yükseltti.
Banka, ayrýca 2025 sonu için yýllýk TÜFE oranýnýn yüzde 23 seviyesinde gerçekleþmesini öngördüðünü belirtti.
Raporda banka, TCMB’nin gevþeme döngüsüne daha geç baþlama ihtimalinin arttýðýna dikkat çekti ve faiz indiriminin Aralýk 2024’e ya da 2025 yýlýnýn baþýna sarkabileceði ihtimalini deðerlendirdi.
Morgan ve Goldman da ayný þekilde faiz indirim tarihini ertelemiþ...
Hepsi Ocak ayýnda diyor...
Tabii Þimþek kovulmazsa-affýný istemezse veya kademeli emeklilik ve popüler asgari ücret gibi devhasa hatalar tekrarlanmazsa...
Yer Ýmleri