Pullback için güzel bir örnek Ders niteliðinde grafik böle grafikler görürseniz bakmayý ihmal etmeyin yarýn yada diðer günlerde % kaç yapar acaba?
2. seçenek var bu grafik için ya kanal temasýnda oyuna dahil olursun yada kýrýlýr pullback e gelirse oyuna dahil olursun.
3. bir ihtimal daha var oda pullback almadan kýrýp gitmesi iþte orda ya elindedir ya deðildir yoksa arkasýndan bakar el sallarsýn
✍️Trade ederek mi Yatýrým yaparak mý daha fazla marj yapýlýr deneyini 1.5 senedir kendi üzerimde denedim.
Trade Sonuçlarý:
-1.5 yýlda hemen hemen hergün trade yaparak x3 skoruna ulaþtým fakat bunlarýn olumlu ve olumsuz yanlarý oldu. Olumsuz yanlarý, inanýlmaz yýprandým hem mental olarak hem fiziksel olarak. Ýnanýlmaz bir þekilde psikolojik zorluklardan geçtiðimi fark ettim 1 gün önce ile 1 gün sonra ki duygular tam tersi olabiliyor ahlar vahlar havada uçuþuyor kazanýnca huzur dolu oluyosun vs vs karmakarýþýk duygular bunlara ek olarak sürekli ekran izleme zorunluluðuda cabasý.
Olumlu yaný ise inanýlmaz bilgi edinme hýrsý, yeniliklere aç olma, sürekli strateji geliþtirme, bitip tükenmek bilmeyen azim hýrs, yeni trade metodlarý, yeni tarama yazma için kaynak edinme strateji oluþturma ortaya veri koyabilme, kendine inanýlmaz güven aþýlama diye sýralayabilirim.
Yatýrým yapma sonuçlarý:
-1.5 yýlda x10 yaptým.
- Olumlu yaný yan gelip yatma, ekran izlememe, arada bir hesap kontrolü ve evet bugünde artmýþ diyebilme ve tekrar yan gelip yatma
-Olumsuz yaný sýfýr bilgi birikimi oluþmasý, trader arkadaþlarýndan uzaklaþma, borsa konusunda sosyalleþememe, yeni insanlara aktaracak bilgi birikimin sýnýrlý olarak kalmasý, yüksek katlamanýn vermiþ olduðu ben bildimcilik havalarý ve sürekli kendini bi halt zannetme, geliþen düzenden bi haber olma
Edindiðim yaþadýðým tecrübelerin çoðunu kelimelere dökemiyorum ama kýsaca kýyas yaparsam TRADER mý YATIRIMCI mý ortaya bu çýkýyor.
SÝZCE HANGÝSÝ?
** Bist'te veya hisselerinizde bir satýþ ve stop stratejisi kuruyor musunuz?
** Daha da önemlisi bu durumlar gerçekleþtiðinde uyguluyor musunuz yoksa duygusallaþarak satýþ yeri gelince daha gider, stop yeri gelince nasýl olsa döner diyor musunuz ?
Bir not ile kapatalým eskiden düþüþ riski, düþüþ oluþumu ve iþtah kaybý gibi durumlarda normalde uyardýðýmý, paylaþtýðýmý biliyorsunuz önümüzdeki süreçte uyarý yerine çiz-geç þeklinde ilerleyeceðim çünkü sonunda kötü biz oluyoruz bu durumlarla pek uðraþmak istemiyorum
7960'dan kusursuz onay ile felaket tellalarýný yok ettiler, pazarteside arkasýndan baktýrmaya devam edecek, yeri gelince negatif yeri gelince pozitif yorum yapamayan borsacýlarý hayatýnýzdan ve sosyal medyanýzdan çýkarýn kimileri sadece gaz kimileri sadece felaket tellalý Ben dahil borsada kimseye güvenmeyin kendinizi geliþtirin, öðrenin tüyo peþinde koþmayýn biz bugün varýz yarýn yokuz eðitim alýn ve eðitimlerin üstüne her gün kendiniz koyun, eðitim aldýðýnýz kiþinin piyasada iþlem yaptýðýndan ve baþarýlý olduðundan emin olun Son olarak yeni gelenler için söyleyeyim BS GAP'lý açýlýþlarýn ve pozitife geçiþin kokusunu iyi alýr dolayýsýyla kapanýþta %100 olan oranýný %420'ye çýkardý pazartesi sabah kredi ve viop olan %320'lik kýsmý satacak sonra ne oldu demeyin, viop akþam seansý da 30 puan yukarýda Naci Aðbal krizinden sonra borsa dan bir halt olmaz diyerek Bitcoin 50k seviyesinde kriptoya kayan çok büyük bir kesim olmuþtu ve bu þekilde teþvik eden fenomenlerde vardý onlara gerçekten çok üzülüyorum bir teklifim var 9000 seviyesinde bist'e gelsinler biz kriptoya geçelim
Ayý, Boða veya testerede olsa ben buradayým benim baþka iþim veya gelir kaynaðým yok sadece belli dönemlerde risk iþtahýmý arttýrýp bazý dönemlerde kýsýyorum, 21 haziranda soktuðum ek akçeleri 7900'de geçen hafta çýkarmýþtým, 8700-9300 arasýnda bir miktar daha çýkýþ düþünüyorum.
![]()

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri