sizlerinde baþýnýza gelebilir günün birinde yaþanan problem sonrasýnda dostumuz kendi için uyguladýðý çözümü algotrading ile uðraþan ve bunu matriks veri terminalinde yapan arkadaþlar ile de basit bir otomatik yedek sistemi oluþturarak çözdük sizlerinde aklýnýzýn bir köþesinde kalsýn
Not defterine öncelikle kopyalamak istediðim kaynak ve yapýþtýrmak istediðim hedef konumlarýný ilk 3 satýrda gösterdim.
4. satýrda ise hedefe yedeklenmiþ olan dosyalarý onedrive hesabýma atarak buluta senkronize olmasýný istedim.
En son oluþturduðum bu yedek. bat dosyasýnýda windows açýlýþýnda otomatik açýlacak þekilde ayarladým. Þuan pc açýlýnca ilk iþ olarak otomatik olarak matriksde ki user mtxcfg ve mtxdef klasörleri yedekleniyor, bu yedeklerde buluta gönderiliyor.
Bunu daha önce yapmamýþ olmanýn bedelini bugün kötü bir tecrübe ile ödedim.
ilgilenen arkadaþlar þu satýrlarý kendi konfigrasyonlarýna göre düzenleyip kayýt edebilirler.
XCOPY C:\MATRIKS\USER\ C:\otoyedek\USER /s /e /Y /V
XCOPY C:\MATRIKS\MTXCFG\ C:\otoyedek\MTXCFG /s /e /Y /V
XCOPY C:\MATRIKS\MTXDEF\ C:\otoyedek\MTXDEF/s /e /Y /V
XCOPY C:\otoyedek "D:\OneDrive - xxxx\OTOYEDEK-DESKTOPALGO" /s /e /Y /V
son satýra kadar tamam ama onedrive a gönderme iþini halledemedim. xxxx olan yere one drive a kayýtlý email adresinizi mi yazýyorsunuz acaba?
Þu þekilde olacak.
Onedrive hesabýnýzýn PC de yerel olarak bulun konumunu otoyedek adlý bir klasör oluþturup ona sað tuþ týklayp yol olarak kopyla seçeneðini seçin ve bunu not defterine ilgili satýra yapýþtýrýn.
Bu þekilde yaptýðýnýz da onedrive programý buluta senkron edecek.
Borsada ünlü bir söz vardýr; " Kýrýlmayacak destek veya direnç yoktur" O sebeple bir emtianýn fiyatý düþen trend altýnda olduðu sürece düþüþün devam edebileceði farz ve kabulü ile benim için fiyatý PAHALI'dýr.
MOST için en ideal deðer NEDÝR..?
MOST algotrading de kullanmýyorum ama analizler için genellikle deðiþken hareketli ortalamayý seçip:
- Most(3,2)
- Most(5,3)
- Most(7,4) þeklinde bakarým.
240 dk veya Günlük, Haftalýk ideal gördüðüm periyotlar …
Saatlik grafikte kullandýðým haraketli ortalamalar
PHP Code:MOV(C,15,E);MOV(L,66,E);MOV(L,132,E)
Hisselere grafik olarak bakarken bist100 (XU100) göre bakmayý unutmayýn...
Bundan on ay önce Borsa Ýstanbul ana endeksimiz olan #bist100'ün dolar bazlý grafiðinin dünyada eþine az rastlanýr bir Wycoff Accumulation çalýþmasý yaptýðýndan bahsetmiþtim. Gelinen noktada $305 dolar seviyesi E Fazýna giriþ seviyesi olarak gördüðümü belirtmek isterim. $325 seviyesi ise bu faz içinde karþýlaþacaðýmýz en güçlü direnç bölgemiz. Dolar bazlý oluþturduðum bu çalýþmamda 2018-2023 yýllarý arasýnda oluþturduðumuz kanal yapýsý (A-E fazlarý arasý bölgenin) teknik analizciler arasýnda fincan kulp formasyonu olarak tabir edilen biir yapý olduðu görülmektedir. Bu yapýnýn hedefi ise E fazýnýn uzun vadeli hedefini tespit etmemizde yardýmcý olabilir. Bu seviyeler de zamansal olarak deðiþmekle birlikte uzun vadeli hedefler olarak $393-$500-$707 olarak tespit ediyorum. Kaç yýl içinde bu seviyelere gelebileceðimiz elbette haber akýþý, siyasi, askeri ve ekonomik durumumuzla doðrudan ilintili olacaktýr. Bu grafiði endeksimiz $195 seviyesinde uzun vadeli bir bakýþ açýsý ile paylaþtýðým unutulmamalýdýr. $305 seviyesi sýnavýmýz ve üzerinde kalýcýlýk saðlamamýz trendin güçlenmesine iliþkin ilk emaremiz olacaktýr. Bu faraziyenin bugüne deðin birebir çalýþmasý gelecekte de birebir çalýþacaðý anlamýna gelmez. Yatýrým kararlarýnýzý alýrken aracý kurum ve bankalarýmýzýn yatýrým departmanlarýna baþvurmanýz, burada yayýmlanan raporlarý takip ederek hareket etmeniz riskinizi minimize eder.
Bu çalýþmayý tüm kurumlarýmýz ve yatýrýmcýlarýmýz kaynak belirterek müþterileri ve yatýrýmcýlarý ile paylaþabilir. Yatýrýmcýlar borsanýn mevduat vb. getiri araçlarý gibi kesin getiriler sunmadýðýný risklerin de içinde bulunduðunu bilmeleri gerekmektedir. Bilinçsizce yapýlan yatýrýmlar ava giderken avlanmanýza, portföyde erimelere ve sýkýntýlý zamanlar yaþamanýza neden olabilir. Alacaðýnýz kararlarýn hakkýnýzda hayýrlý neticelerle sonuçlanmasýný dilerim.
Azaltmasýn, arttýrsýn temennisi ile sözlerimi sonlandýrýyorum.
Kitap der ki;
altýn bir fibonun 1,618 duraðý güçlü bir destek dirençtir orasý hemen geçilmez.
tepki gelir hatta bazen gelen tepkiyle son durak orasý olur ancak burada 1,618 derenin karþýsýna geçmemize yetmiyor 1,618 in abileri de var 2,618 3,618 gibi.
son 5 iþ günü
![]()

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri