Oligarklar nas istiyor
Oligarklar nas istiyor
Endeks hangi yone gidecegine Thy karar verecek su anda yatay yon, giderse yukari gider diye dusunuyorum. 7600 ustunde kaldikca 8200 u hedefler.Bugun vade sonu olmasi dolayisi ile dar bir banta sikistik. Yarin bir yone kirar, ben yukselir diye dusunuyorum. 8000 e bir ugranir duruma bakilir. Endeks genelde yilsonu rallisi yapar ve yili en yuksekten kapatmaya calisirdi. Bu sefer de herkes bunu bekliyor.
Bu ne demek dayý
Nas modelini ilkokulu býrak anne karnýnda ki çocuk bile öðrendi.
Nas in n sini duyunca dayý bu sefer seri taban olmas Naci agbal gibin seri tavan da olabilir niye mi ele
Þimdi bu eðitimle dayý
VOB yapmayýn herseyinizi kaybedersiniz
Vadeli ile spot arasinda 300 puan var. Bakalim hangisi hangisine gidecek. Ilginc bir sekilde vadeli son gunu yuksekte geciriyor. Aksama dogru spotun altina inebilir.
merkezin faizi pek önemli deðil.
piyasa faizi ne kadar yükseldi ona bakmak lazým.
aylýk ve 3 aylýk ne veriyor bankalar
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þu Faizler konusunda bir þey yazmak istiyorum
Mevduat faizleri hala seçim öncesinin altýnda
þuan borsadan çýkýp parasýný faize koyacaklar için
seçim öncesine göre artý bir durum yok.
esas problem
kredili iþlemler için
kredili mal taþýyanlarý maliyeti ise epeyce artmýþ durumda
kurumsal finansman anlamýnda da
Bizim kullandiðimiz krediler 3 kat artmýþ durumda
mevduat faizleri ise yerinde sayýyor
Özetle bedava para sevicileri isyan içinde diyebiliriz, zira uyuþturucu gibi bedava paraya alýþtýlar, alýþtýrýldýlar...
Karlar artsýn, maliyetler minimum kalsýn, karlar hiç düþmesin, mümkünse vergi de verilmesin, hibe olsun, 10 yýlý sýfýr faizli kredi olsun, iþçinin maaþýnýn yarýsýný da devlet versin, kendime aldýðým aracý iþyerinin ödeyeceði vergiden düþeyim, enflasyon oranýnda fiyatlarýmý artýrayým ama bana bedava para verilmeye devam etsin, kar-zarar kardeþ olur mu hiç hep kar olsun, vs, vs, bu liste böyle uzayýp gider...
Yer Ýmleri