Ýsrail Mýsýr'a Filistinlilere Sina'yý aç biz borçlarýnýzý devir alalým demiþ. Ayný teklif baþka ülkelere de yapýlmýþtýr.
Ýsrail Mýsýr'a Filistinlilere Sina'yý aç biz borçlarýnýzý devir alalým demiþ. Ayný teklif baþka ülkelere de yapýlmýþtýr.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Geçen de bir sohbet odasýnda enflasyon muhasebesi Ereðli için olumsuz olacak dendi öte yandan zaten dolar üzerinden muhasebe tuttuðu için hariç olur vs dendi. Ben de tam anlayamadým.
Artýk daha az vergi verecek ise hissedar için iyi, çok vergi verecek ise o para bir þekilde oraðýn cebini olumsuz etkileyecek diye düþünürüm.
Malesef borsadan az çok anlayanlarýn dahi çok fazla bilgisi yok. Öte yandan cahil adamýn parasý ve cesareti var onlara yeni hikaye ve hisseler çýkarýlacak gibi.
Atýyorum duvardan gelen ses ile riskli hisseyi öðrenebiliyorsun ama gidecek hisseyi duvarýn dahi söylemesi zor.
Kaç kez denk geldim eþim ve çocuðuma dahi söylemiyorum diyor spekülaörler.
Benim bildiðim ilgili aydaki enflasyon endeksi alýnýyor ve sonraki aylara maliyet taþýnýyor þirket daha az vergi ödüyor.
Ama aldýðý malý ertesi 1-2 hafta içinde satanlara enflasyon muhasebesi çok etki etmiyor olabilir, o yüzden BIMAS, Migros, Þok vs olumlu veya olumsuz çok etkilenmeyebilir.
Mesela Ereðli kömür veya cevher alýyor kendi limanýnda mý alýyor yoksa satýcýnýn limanýnda mý alýyor fark edebilir.
Tüpraþ mevzuat uyarýnca belirli bir stok tutmak zorunda, enflasyon muhasebesi ile 1 yýllýk ortalama stoðunun enflasyon kadar farkýný kardan düþer o þekilde vergi öder diye tahmin ediyorum. Artýk Tüpraþ daha az kar elde ediyor diyemeyiz daha az vergi ödemiþ olur ama baþka kalemler nasýl olur bilemiyorum.
BBHT de bir iþ adamý FIFO deðil LIFO olsun diyordu, o da enflasyon muhasebesi ister. Stok affý vs artýk kurtarmýyor olabilir.
Son düzenleme : ariston; 01-11-2023 saat: 02:18.
Yataydaki hisse alýnmaz dediler.
Mantýken satýþlarý kaþýladýlar artýk yukarý sürerler diye düþünüyoruz.
Öte yandan herif alýcýlara sattýrana kadar baskýya devam ediyor, birileri havlu atýnca aþaðýya doðru sert bir bar oluyor bence.
eregli için yukarýda yazdýðýn þekilde bilançoda fonksiyonel para birimi usd olduðundan enflasyon muhasebesine tabi olmamalý þeklinde biliyorum ben de ama bir kaç yerde de yazýlmýþ stok durumu vs. o yüzden emin olamadým.
her þirket için çok detaylý inceleme lazým aslýnda. mesela glyho, duran varlýklarýn ne kadarý yurtdýþý iþtiraklerinde? bunlar enf muhasebesine dahil deðil çünkü. örneðin þiþenin de yurtdýþýndaki iþtirakler enf muhasebesine dahil deðil vs
ayrýca her þirkette vergi düþürücü etkisi olmayacak, bazýlarýna da vergi çýkartacak anladýðým kadarýyla. yalnýz asýl olay 2024 sonuna gibi görünüyor VUK'a göre olanda deðiþecek - TFRS'ye göre finansallar deðiþmeyecek deniyor 2023 sonunda.
neyse konu çok daðýnýk ve çetrefilli. tam anlamýyla bilen de yok gibi. zaten tarihteki tek uygulamasý 20 sene önce olmuþ.
tek bildiðim muhtemelen deli gibi bedelsizler göreceðiz 2024te.
Genelde borsa ile ilgil þeyleri yurt dýþý kaynaklardan okuyanlar oradan öðrendikleri þekilde anlatýyor.
Türkiye'de borsa yapýsý hala oturmadý, her hissede tahtacý var ve kimse birbirinin tahtasýna terse müdehali olmuyor deniyor. Tekniði biz ayarlýyoruz diye söylüyorlar. Borsadaki barlardan en gerçekçi olaný panik barlar, kimse aklý baþýndayken panik bar yapayým da milleti kandýrayým demez.
Temettü hikayesi geliþmiþ ülkeler için anlamlý, bir kaç yýl sonra ne olacaðý belli olmayan ve vadeli hesaplarda vade 2-3 ay olan ülkede bunlar realiteden uzak. Burada insanlar þu an fiyatý yükselecek diye alýyor artýk daha gitmez deyip satýyor.
Bu arada bir sýr milleti panikletmemek için ortalamalarýn altýna indirmezlermiþ. Ama hangi ortalama söylemediler.
Yer Ýmleri