yanlýþ hatýrlamýyorsam daha önce stopaj þeklindeydi hocam. Yatýrým hesabýmda zarar ve karlarý mahsuplaþtýrýyordu dönemsel olarak, öyle hatýrlýyorum. Stopajýn istisnasý hisseleri 1 yýl tutanlara vardý sanýrým.
ama dediðiniz konu çok önemli herkesin istinasýz tüm gelirleri için beyanname vermesi ve sistemde kayýt dýþý 1 tl bile olmamasý bu ülkenin tek kurtuluþ yoludur. Ama bunu baþta siyasetçiler istemez.
Stoppaj uygulandýðý dönem de oldu ama öncesinde menkul sermaye irade vergisi olarak Mart aylarýnda verilen beyanname vardý.Aracý kurumlardan yýl içindeki islemlerimize iliþkin kar/zarar durumunu gösteren ekstreyi alýp, vergi dairesine verdiðimiz beyannameye ekliyorduk.
Borsaya bir vergi gelirse,bence stoppaj þeklinde deðil 2000'li yýllarýn baþýnda olduðu gibi, menkul sermaye iradý vergisi olarak beyanname þeklinde olur.Çünkü beyannameden yurt dýþý yerleþikler muaf oluyor .
Daha önce bu beyannameyi veren bir kiþi olarak,bilmeyenler için kýsaca anlatayým.Dönem içinde zarar edilen iþlemler, kar elde edilen iþlemlerden düþüyor,belirli bir tutar muafiyetten sonra, elde edilen kazanç tutarý gelir vergisi dilimlerine göre vergilendiriliyor.
Prensip olarak ,tüm geliþmiþ ve uygar ülkelerde olduðu gibi,18 yaþýný dolduran herkesin vergi beyannamesi vermesi ve her türlü gelirin vergilendirilmesi gerektiðine inanýyorum.Ancak bu þekilde vergi adaleti saðlanmýþ olur.Unutmayalým ki birisinin kazancýndan vermediði vergi,diðerlerine daha yüksek vergi olarak yansýyor ve bu hiç adil deðil.
zekeriya temizel zamanýnda getirmek istedilerdi
borssaya öyle bi çaktýlar ki geri çekmek zorunda kaldýydýlar
Beni asla yenemeyeceðini biliyon deðil mi memedabi
Teknik diye biþii yok. Dansöz gibi dönerim sen dönemen
Vob yapman batarsýnýz
Bý adam 40 kere biþi derse olurmuþ. Oðlum bak sürekli ayný þeyi söylüyon yarýn okul yerine gazinolarda kývýrtýp durursun. Erkeklerin oynayanina ne diyorlardý
Yer Ýmleri