asansör iþi yapanlarda yolunu bulmuþ.. en küçük arýzada motoru deðiþtirecez diyor..
alýyor yeni asansörün motorunu sýfýrýný geçiriyor bi güzel.. ikinci el motoruda sýfýr diye baþka binaya takýyor
dedim ya bu ahlak çöküntüsü geri gelmez..
atayizler olarak endiþeliyiz..
ahlakýn dinle ilgisi yoktur...
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yanlýz bizim insanýmýz da tembellikte zirveye çýktý..
Kimse çalýþmak istemiyor. Sanayide artýk asgari ücret ile çalýþan da fazla yok..
1000-2000 üstünde maaþ veren ve eleman arayan þirketler var. Tamam kolay deðil iþler ama eskiden çalýþan daha manuel makinalarda çalýþtý. Þimdi çoðu otomatik makinalar..
Tamam bu devirde asgari ücrete çalýþmak da zor ama evde dötünü yaymaktan iyidir.
Herkes Game developer tadýnda maaþ istiyor. Ýyi de kardeþim sen ortaokul-lise terksin ne iþ ile meþgul olmayý düþünüyorsun ?
Kahveler boþ duran gençler ile dolýu. En kötü gir bir markete kasiyer ol..
Yok ama borsa,coin zengini olacak dötünün üstünde yatarken ..O sýrada da garibim babasý sigara parasýný cebine koysun.
Ocak ta memur maaþlarý maþallah 30-40 bin liralara çýkýyor...Belli gruplardan doldurulan insanlara güzelleme yapýlýyor gene..
Sanayide mühendis maaþý nedir? Ýþçiler dalga geçiyor yeni mühendisler ile...
Ülkeden zaten manda yoðurdu yiyenler ve diðerleri þeklinde 2 zümre oluþtu..
Biz seçtik, biz istedik..
Herkes hakettiðini yaþasýn...
Son düzenleme : emregunes; 02-12-2023 saat: 15:04.
o iþ öyle deðil.. asgari ücrete bilmem ne çalýþacaðýma hiç çalýþmam demek bazý yerden haklý .. çalýþsan birikim yapamazsýn anca karnýn doyar.. bu kadar basit.
elinde ustalýk olan biri gitsin maaþla neden çalýþsýn zaten. ??? açar biryer kendi yerini açar.
inþaat bilmem ne odasý baþkaný açýklama yapýyor kalifiye eleman yok diyor.
yetiþtirdin mi de bulacaksýn
o kalifiye eleman neden sende çalýþsýn ?? eðitim rezalet...
çimento taþýyaný bulursan þükret bu maaþla.. ne kalifiyesi. haa beðenmiyorsan bunnlar tembel maaþ beðenmiyor vs vs.. þikayet etmiceksin paþa paþa kendin taþýyacaksýn.
tembellik konusunda ben tam tersini düþünüyorum.. saða sola para vermemek için yada parasý olmadýðý için normalde ustanýn yapacaðý her iþi bizim millet kendisi yapar.
evini kendisi boyar.. evde bir arýza olur kendisi yapar.. anahtarý unutur kapýyý kendisi açmaya çalýþýr olmadý canýný tehlikeye atar camdan girmeye çalýþýr bilmem kaçýncý kata týrmanýp![]()
acýksasý benim elimde bir ustalýk varsa ben kesinlikle maaþlý veya asgari ücretle çalýþan biri olmazdým.
![]()
Elimde ustalýk varsa tamam çalýþma. Zaten asgari ücrete çalýþan usta yok...
Ýlaveten usta olman içinde alttan baþlamak lazým. Yoksa devlet bizi usta yapsýn mý diyeceðiz.Meslek lisesine git..Onu da istemiyorlar...Eeeee?
Peki 3 cümle konuþamayan, adýný zor yazan adamlara ne verilsin?
Bedava peynir sadece fare kapanýnda olur..
Ben ülke þartlarýnýn iyi olmadýðýnýn farkýndayým ama insanýmýzý da kalifiye,eðitimli falan da görmemek lazým..
Çoðunun mesleði bile yok. Aksine meslek sahibi olasý da yok
diðer rezelat konusu ülkede sertifika problemi.
evine hangi ustayý çaðýrýrsan çaðýr.. hiç birinde sertifika yoktur o iþin ehli olduðuna faaliyet belgesi olduðuna dair.
ya gitmiþtir birinden öðrenmiþtir.. falan filen.
böyle bir saçmalýk var ülkede.
yani adam gerçekten ustasý olabilir o iþin.. ama bunun yeterliliðine dair ve servis yapabileceðine dair belgesi veya servis faaliyet izni olmasý gerekir.
bu insaný sen evine alýyorsun sonuçta. googlede aradýn elektrik ustasý.. biri geliyor ama hýrlý mý hýrsýz mý bu iþi yapmaya belgesi varmý .. faliyet izni falan var mý.
![]()
Yer Ýmleri