Bence, akýllýca iþ yapmýþlar!
Açýklamalar
Daha önce kamuoyuna açýklamýþ olduðumuz üzere, þirketimiz 25 Mart 2024 tarihi itibari ile Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri Anonim Þirketinin %75 hissesini satýn almýþ, bu satýn almayla birlikte yüksek teknoloji alanýnda halihazýrda sürdürmüþ olduðumuz yenilikçi projelere farklý ürün gruplarýnýn dahil edilmesi öngörülmüþtür. Bu kapsamda sahip olduðumuz ürün ve teknolojileri, 02 Nisan 2024 tarihinde düzenlemiþ olduðumuz geniþ katýlýmlý basýn toplantýsý ve lansman ile kamuoyuna duyurmuþtuk. Birleþme sürecinin tamamlanmasýný müteakiben elektrikli araç baþta olmak üzere farklý ürün gruplarý ile ilgili çalýþmalar hýzlýca baþlatýlmýþ, 28 Haziran 2024 tarihinde yapmýþ olduðumuz açýklama ile bu faaliyetlerin baðlý ortaklýðýmýz E Cars High Technology Araç Üretim Lojistik ve Depolama A.Þ. bünyesinde yürütüleceði kamuoyu ile paylaþýlmýþtýr.
Ülkemizde 07 Temmuz 2024 tarihi itibariyle elektrikli araçlar ile ilgili olarak yürürlüðe giren regülasyon ve oluþan ek vergiler sebebiyle ve halihazýrdaki üretim süreçlerinin deðerlendirilmesi sonucunda elektrikli araç projesinin ve baðlantýlý yatýrýmlarýn devam ettirilmesinin ekonomik açýdan karlý olmayacaðý deðerlendirilmiþ ve bu yöndeki çalýþmalarýmýz sonlandýrýlmýþtýr.
Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatýrým A.Þ. olarak global ölçekte yapay zeka ve teknoloji ürün gruplarýmýzýn geliþtirilmesi için çalýþmalarýmýza ve tarýmsal üretim/gýda üretimi alanlarýndaki yatýrýmlarýmýza kesintisiz devam edilecektir.
Kamuoyuna saygýyla duyurulur.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri