Originally Posted by
emregunes
Nacizane genel haftalýk bir yorum yapayým.
Hisse pazartesi günü tavan oldu. Hacim çok yüksek olmadý.
Salý günü tavaný görmeden satýþ yedi ve daha yüksek hacimle (pazartesinin 3 katý hacim oldu) %2 negatif kapattý. Bu hareket aslýnda mal çýkma olarak okunan bir hareket tarzý.Ama çarþamba da yüksek hacimle %6 artda kapattý.
Bunlara tümden bakýnca ben tahtada yukarý aþaðý sert hareketler ile olumlu bir yükseliþ öncesi dökme hareketi olarak okuyorum..
Haftalýk kapanýþý da 22 haftalýk ortalama üstünde yaptý..
Genel olarak 38 lira üstünde kaldýkça ben olumluyum. Altýnda kapanýþlar olursa kýsa vade zaman keybettirebilir.
40,4 ve 46 lira da diðer izleyeceðim yakýn vade seviyeler.
Bunlar kýsa vade teknik yorumlar.
Bizim vademiz olan daha uzun vade için birþeyler yazmam gerekirse,
Þirketimiz %25,6 özsermaye karlýlýðý olan,
Net borç/favök oraný 1 gibi rahat yönetilebilir seviyede olan ki bu dönemde bu rasyo önemlidir ,
0,1 gibi güzel bir PEG rasyosu olan ,
11,7 gibi büyüme þirketi için güzeil bir FD/Favök oraný olan bir þirket..
Bu þirkette yatýrýmcýnýn bu seviyelerden para kazanamamasý sadece eðer patronun niyeti iyi deðilse olur..
O yüzden de hep patronu ilerde tanýyacaðýz diyorum..
Þirket 2024 yýlýnda 2,54 milyar TL iþ aldý(Tabi sadece kap da açýklanan rakam bu). Bu bile piyasa deðerinin sadece %24 ü...Mevduattan da iyi geliri olan bir þirket..
Piyasada bu iþi detaylý bilmeyenler þirketin kar marjlarýnýn çok güçlü olmadýðýný belirtiyor. Fakat enflasyon muhasebesi etkisi ile bilançolar çok bozuldu ki Megmt bilanço buna raðmen olumlu þirket bilançolarý arasýnda..
Ama zaten bakýr sektörü kar marjlarý çok yüksek olmaz... Gidip elma ile armutu kýyaslayamayýz..
Ben bu þirkette yatýrýmcýyým. Vademi patronu belirler..
Bunun haricinde Enjsa,Kchol,Pgsus gibi devlerde de ciddi pozisyonum var. Ama Megmt e de inanýp burada da iyi büyüklükte bir poz aldým..
Alým yaptýðým zaman zaten iyi alým yerleri diye de yazdým..Ben þirketin iyi olacaðýný düþünüyorum..
Gerisi biraz da kýsmet artýk..
Bazen iyi þirketler borsada fiyatlanmaz, bazen çer çöpler 10 kat gider...Bazen de olmasý gerektiði gibi iyi þirketler yatýrýmcýsýna kazandýrýr..
Bakalým...Göreceðiz..
Yer Ýmleri