VUK 6 aylýk 298 milyon kar. 2024/2Q ,bir önceki çeyrek gibi kar getirecek gibi. F/k mevcut 30'lu seviyelerden halka arz seviyesi olan 16'lara inecek.
Araþtýrmalara devam;
Büyük ihtimalle Malatya fabrikasý tam olarak devreye alýndýðýnda Türkiye'deki en büyük rakibi Superlit olacak. Düzce ve Malatya olmak üzere iki tane fabrikasý var. Romanya da bir fabrikasý var ama kapatýldýðýna dair haberler okudum ama kendi web sitelerinde hala var görülüyor. Belki hala siteyi güncellemediler.
Her iki fabrika da da sadece CTP boru üretimi yapýyorlar. Düzce fabrika kapalý alan büyüklüðü 30 bin metrekare iken, Malatya için veri bulamadým. Malatya fabrika çatýsýna 1,5 mW ges projesi yapýlmýþ, buna istinaden o fabrika büyüklüðü 10 bin metrekare olmalý.
Þirket satýþlarýnýn çok iyi durumda olduðuna dair haberler okudum, pandemi öncesi Malatya fabrikasý iki sene kapalý kalmýþ, pandemi ile birlikte temelli kapatýrýz diye düþünürlerken talep birden artmaya baþlamýþ.
2023 cirosu 2,86 milyar ile ikinci ÝSO 500 de 22. sýradalar. Halka açýk þirket olmadýðý için ciro dýþýnda elde edebileceðimiz veri yok. Ne kadar orantýlý/doðru olabileceði tartýþýlýr ama þöyle bir hesap yapýyorum. Her iki fabrika kapalý alan toplamý 40 bin metrekare
desek, on bin metrekare de 700 milyon civarý ciro eder. Kuzey boru þirketinin Malatya total fabrika büyüklüðü de 65 bin metre kare, bunun 10 bini kapalý alan desek, tam kapasite çalýþmasý ile þirket cirosuna 700 milyon katký verebilecektir. Kuzey boru 2023 yýlý cirosu 2 milyar olduðunu, Malatya fabrikasýnda sadece CTP boru üretimi yapýlacaðýný yeniden hatýrlatayým.
ÝSO 500'e katýlým gönüllülük esasýna dayalýymýþ. Katýlmama'nýn firmalara herhangi bir yaptýrýmý yokmuþ. Bunu bilmiyordum, öðrenmiþ oldum. 2022 ve 2023 de ÝSO ikinci 500 de yer alabileceklerine raðmen ankete katýlmamalarý,listeye direkt ilk 500 'den girebilecek seviyeye kadar beklemelerini düþündükleri intibasý aldým. Bu durumda 2024 için de büyük ihtimalle belki katýlmazlar.
Bilanço dipnot açýklamalarýnda not 18'de sponsorluk giderleri yaklaþýk 36 Milyon TL. Bu tutar voleybol kulübüne mi aktarýlýyor acaba? Aktarýlýyorsa dönem net kârýnýn %10 u yapýyor. Çok deðil mi sizce de?
Yer Ýmleri