Eve jeneratör al,
Mum bulundur ve pilli radyo?
Ethan Hawken yeni filmi netflixte
Benzer þeyler..
Ýnternet gidebilir..
SM-A336E cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eve jeneratör al,
Mum bulundur ve pilli radyo?
Ethan Hawken yeni filmi netflixte
Benzer þeyler..
Ýnternet gidebilir..
elektrik yok, internet yok
sana bana bi þey olmaz kerem bey, belli yaþýn üstü internetsiz bi dünyada yaþadý, düzenli- düzensiz elektrik kesintilerine de alýþkýndýk.. internetsiz elektriksiz dünyaya kolayca uyum saðlarýz diye düþünüyorum, ama yeni nesil ne yapacak ? sudan çýkmýþ balýða dönerler, büyük kaos yaþarlar, hayatlarý deðiþir..
Olasý bir uzun süreli elektrik kesintisinden eski yeni ayrýmý olmaz marketleri yaðmalarýz hep beraber.Öyle 2-3 saatlik kesintilere alýþýðýz ok .Ama ya 1 hafta? Lütfen biraz oturup düþünün..Misal barajdan su pompa ile geliyor Pompa elektrik ile çalýþýyor.
Bu çok minik bir örnek.Yýllar önce new york da tipi de sanýrým 4-5 gün elektrik kesildi idi neler yaþandý.
Yaz sýcaðýnda buzdolabýnda saklanmasý gereken et süt yumurta peynir gibi ürünler en fazla 18-20 saat dayanýr sonra at çöpe.Bu marketler içinde geçerli.
Küçüklüðüm köyde geçti.
Tel dolaplar vardý.
Buzdolabý filan hakgetire.
Su muslukdan akmazdý.Þu an üstü kapalý olan bir kuyu vardý.kovayla su çekerdik.
Elektrik annemin köyünde vardý babamýnkine geliþini az çok hatýrlýyorum.
Tv yokdu.
Elektrik internet kesilirse nostalji yaþarýz .
Borsada tahta sistemine geçer.
Bu arada yanlýþ hatýrlamýyorsam,hafýzam yanýltmýyorsa tahta sisteminden elektronik sisteme geçerken yeni sisteme geçen tahtalarýn sonuna E ekleniyordu.
Ýlk geçen þirket de. K ile baþlýyordu .KXXXX.E
Olurda öyle birþey olursa danýþabileceðimiz çok insan var.
https://www.indyturk.com/node/638306...1%20belirtildi.
Son düzenleme : pisyedili01; 09-12-2023 saat: 14:39.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
“Satmayýn” diyen patron da satýyor
Küçük yatýrýmcýlara "Hisseyi tutan kazanýr." diye tavsiyede bulunan SANÝCA Isý'nýn patronu Ali Fatinoðlu son kararý ile Borsa'yý dalgalandýrdý.
https://kronos36.news/tr/sanicayi-tu...hisse-satiyor/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bu faizlerle sanayi dayanmaz..
Satmakta haklý.. Borsa bunu karþýlayabilir mi?
Göreceðiz
ben de hatýrlýyorum o þartlarý, yazlarý babamýn köye giderdik ilçe merkezinden, elektrik yoktu, su bi kaç ortak çeþmeden taþýnýrdý evlere, çeþme baþlarý gençlerin sosyalleþme ortamýydý, köy meydaný kaveler, cami, bakkal dükkanlarý.. daha güzeldi ortam, insanlar daha mutsuz deðildi, herþey mevsiminde yenirdi
tamamen elektriksiz diye bi ortam imkansýz, güneþ istediði kadar kudursun elektrik üretmenin onlarca farklý yolu var, hepsi çökmez ama daðýtým networkleri çökebilir, yerel çözümler geliþtirilir, elektrik ölmez.. ama internet ölebilir, okyanus altý kablolar devre dýþý kalýrsa, elon musk uydularý güneþ yüzünden çalýþmazsa, falan filan bi þekikde webin world wide kýsmý devre dýþý kalýr.. dijital biter ama analog bitmez..
belki interneti kapatmaktan bi çýkarlarý vardýr efendilerin, bi senaryo tatbikatý yapalým diyolardýr, internetsiz bi dünyaya kim ne kadar hazýr falan bi test etmek istiyolardýr.. vardýr bi hesaplarý, güneþin kudurmasý iþin bahane kýsmýdýr
Yer Ýmleri