göynüm darda, fikrim
sorar seni, seni yâr
bir fidanda iki yaprak
yaz seni beni yâr
-Aþýk Hamzâi Sütbýyýk - iç anadolu yöresel
gene dellenme saatim geldi.... mazluuuuummm absenti getiryeþilleneh gayri
göynüm darda, fikrim
sorar seni, seni yâr
bir fidanda iki yaprak
yaz seni beni yâr
-Aþýk Hamzâi Sütbýyýk - iç anadolu yöresel
gene dellenme saatim geldi.... mazluuuuummm absenti getiryeþilleneh gayri
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
2024 stratejim 2 euroya kadar bekle sonra çiçeklerden bir demet yap...
sonra çiçekleri gundwane gelene kadar beklet...
sonra gundi ne zaman gelip 5 dolara gidicez masalý okumaya baþlarsa tasý taragý satýp kaç...
onun dýþýnda mevduatta ve altýnda bekle...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
bir zamanlar ergen idik
inci sözlükte yazar idik
gýçýmýzýn gýlý aðardý
hisse.net'ten sor beni, beni
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Herkes hasta,küçük veledi almayý almayi gittim,hoca a konuþtuk,sýnýf yarýsý hasta sizinki maþallah felan ,ne yiyo dedi soðan dedim,her akþam yatmadan jnce bir dýþ sarýmsak vsvsv,kokmuyormu dedi yok dedim ,aslýnda oda leþ gibi sarýmsak kokuyor ama hasta olmalarýndan iyidir.soganin müthiþ öksürük kesme gibi bir özelliði var,sarjmsakta bildiðin antibiyotik bilginiz olsun,
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
ABD'nin Kýzýldeniz'de koalisyon kurmasýnýn ardýndan Ýran, 55 bin kiþilik deniz milisleri oluþturdu
ANKARA (AA) - ABD'nin Yemen'de Ýran destekli Husilerin saldýrýlarýna karþý Kýzýldeniz'de
"seyrüsefer güvenliðini korumak" amacýyla koalisyon kurmasýnýn ardýndan
Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusu, 55 bin kiþilik deniz milisleri oluþturduklarýný
duyurdu.
Ýran'ýn yarý resmi Tesnim Haber Ajansýna göre, Devrim Muhafýzlarý Ordusu Deniz Kuvvetleri
Komutaný Tuðamiral Ali Rýza Tengsiri baþkent Tahran'da düzenlenen bir
etkinlikte konuþtu.
Denizlerde faaliyet gösterecek milis güçler oluþturduklarýný aktaran Tengsiri, "Þu
anda okyanus seferberlik güçleri (Besiç) oluþturduk ve bu Besiç güçleri, Tanzanya'ya
ulaþabilecek büyüklükte teknelere sahip. Bundan sonraki aþama ise gölge
donanma kuvvetleri oluþturmak." ifadelerini kullandý.
Ýranlý komutan, 55 bin kiþiden oluþan deniz seferberlik güçlerini ilk olarak Basra
Körfezi'nde oluþturduklarýný ve bir sonraki aþamada ise ülkenin kuzeyindeki
sularda (Hazar Denizi) kurmayý planladýklarýný belirtti.
Tengsiri, seferberlik güçlerine ait teknelerin 107 milimetrelik roketlerle donatýldýðý
bilgisini verdi.
Ýran'ýn deniz seferberlik güçlerini oluþturduðuna dair açýklamasýnýn, ABD yönetiminin,
Kýzýldeniz'de Ýsrail baðlantýlý uluslararasý gemilere Yemen'deki Ýran destekli
Husiler tarafýndan düzenlenen saldýrýlara karþý çok uluslu bir misyon kurulduðunu
duyurmasýnýn ardýndan gelmesi dikkati çekti.
Ýran'da Kasým 1980'de Irak Savaþý sýrasýnda devrim lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin
seferberlik ilanýyla Devrim Muhafýzlarý bünyesinde kurulan Besiç üyeleri
gönüllü milisler olarak biliniyor.
Hemen hemen her yaþtan üyeye sahip Besiç mensuplarýnýn görevleri arasýnda rejime
karþý isyanlarýn bastýrýlmasý olmak üzere iç güvenliðin saðlanmasý ve kanunlarýn
uygulanmasý yer alýyor.
-AA-
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Yer Ýmleri