Originally Posted by
pelerin
Meþhur varlýk fonu vardý bi ara bu ara adý hiç geçmiyor. Bu gibi dertlere derman olabilecek bir çözüm aslýnda ama amacýna hizmet etmiyor sanýrým o da. Hoþ amacý tam olarak ne o da muamma.
Borsalar piyasanýn barometresi baðlý bulunduðu ülkenin aynasý gibidir. Ülkenin hali nice ki borsasýndan ne bekliyoruz diye düþünmüyor deðilim bazen.
BIST500 çýkýnca onu dar bantta trend halinde yükseltirler, hisselerden bazýlarý yükselir bazýlarý düþer diye düþünmüþtüm. Görüntü o þekilde deðil þimdilik.
Borsa ETF'lerinde stopaj kalkmalý herkes beðendiði model portföye yatýrým yapabilmeli. Bu arada fon yönetim iþleri eskiden beri þaibeli. BDDK çok daha kuvvetli yaptýrýmlar uygulayabildiðinden özel banka iþtiraki PYÞ'lerin fonlarý daha düzgündür.
BDDK bankalarýn her iþini detaylý kontrol ediyorlar, faiz hesaplamalarý, taksit tablolarý, iþlemlerde kullandýklarý döviz kurlarý, kiþisel bilgilerin korunumu vs çok detay iniyorlar diye biliyorum.
Son dönemde bankalardaki usulsüzlükler biraz da BDDK'nýn kurallarýna uyalým derken müþteri hareketlerine çok detaylý bakamamalarýndan ve sistematik boþluklarý gören bazý çalýþanlarýn bunu üstlerine bildirmek yerine lehlerine kullanmalarýndan kaynaklanýyor olabilir. Hareketsiz hesaplardan kredi kartý ödeme, EFT yapma vs gibi.
SPK ve Sigorta Denetim daha zayýf gibi. Geçen iki sigorta þirketi batmýþ. Borsada da yatýrýmcý þikayeti çok.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri