Yandaþ,yalaka kanallarýnda daha emekliye müjde haberleri yok,sebebi emekliye ireisleri %12 geçirdi ondan galiba,þubatta varmýþ guya,temmuz zamýndan sonrada eylül,ekimde düzenlme olacak demiþlerdi,emekli babayý aldý,zaten 22 senedir babayý alýyor,2000 sonrasý intibaklarda verilmedi,eskiden ben çalýþýrken benim peder biz 500-600 alýrken oda 450 alýyordu,þimdi memur 35-45 alacak,emeklinin 3 katý maaþ alacak![]()
eskiden 2 lira makas ile gram altýn alýyordum.
þimdi bakayým dedim yonca da 60 tl makas var.. alým satým için öneriniz var mý acaba ?
Memur emeklisi hep yüzde 13 fazla felan alýrken SGK ve Bað-Kur sendikalarý arpa görmüþ öküz gibi sesi çýkmýyor, ulan diski, fiski, bi ses verin en azýndan böyle olmaz falan deyin bi yerde yürüyüþ yapýn Allah ýn sýðýrlarý, Tip ine koduðumun Tip i, adýnda hesapta iþçi var ulan hem iþçi hem iþçi emeklisi için bi miting yapýn , hiç bir siyasal hedef gütmeden her kesimden insaný çaðýrýn internet ten, bina içinde cart curt ederek hak alýndýðý nerede görülmüþ.
Bu memleketin tamamý iþçi düþmaný yani siyasi erk hangi taraf olursa olsun, sol partilerin yöneticilerine bakýn bir tane asgari ücretli iþçi yoktur ya akademisyen, ya sanatçý ya hukukçu bunlardan ne iþçiye ne emekliye 5 kuruþluk hayýr gelir, zaten sað partiler kuruþ koklatmak istemez oldum olasý. Vatan, millet sakarya edebiyatý ile oy toplarlar. Kimse yok muuuu, evet kimse yok Açýk Mert Korkusuz.
Þu olay yani farklý maaþ zammý Fransa'da falan olaydý da göreydik. Vay anasýný arkadaþ..
Yer Ýmleri