Originally Posted by
Desidero74
Atatürk ün yanlýþ hatýrlamýyorsam bir bakaný var, biraz patavatsýz biri Ýstanbul'da Atatürk ile görüþüyorlar adam, Atatürk'ün fikrine karþý çýkýyor ve Ankara'ya dönecek , Atatürk talimat veriyor þimdi tren parasý yoktur, tren parasý verin diye.
Cumhuriyeti kuranlarla ilgili tamamý ile ilgili her þeyin dedikodu su yapýldý ve yazýldý ama ben asla akrabasýný kýzýný oðlunu þöyle zengin etti böyle etti tarzý bir þey duymadým.
Cemal Kutay' dan dinledim canlý olarak neredeyse yüzyüze , Atatürk et yemeði yemezdi ancak etli yemek yerdi diye, Kýz kardeþine eski eþine ancak bir maaþ býrakmýþtýr. Akrabalarý vb taþkýnlýk yapmamýþtýr kim olduklarý bile bilinmez. Zaten herþeyini eski paþalar gibi hazineye býrakmýþtýr.
Böyle olabilirsek , en büyük sanayiciden (yani sadece çalmayacak) devlet görevlisinden çaycýya kadar herkes hem rahat yaþar hem de güvenle. Aslýnda olabilir de sagÌâ€*lam bir ortak anlayýþ lazým .
Atatürkün milli eðitim bakaný ayný zamanda hocasý olan Esat Sagayý eleþtiriyor, Atatürk sofrayý terketmesini istiyor burasý milletin sofrasý diye kalkmayý reddedince, Atatürk sofrayý terkediyor.
Reþit Galip Ankaraya dönecek parasý olmayan þahýs, kendisi daha sonra Atatürk tarafýndan milli eðitim bakanlýðýna getiriliyor.
Olay sýrasýnda bakan falan deðil.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer Ýmleri