Tartýþma büyümeden ben konuyu baþka bir noktaya çekeyim.Yoksa forumun sohbet kalitesi bozulabilir.Ben bu üst sýnýf alt sýnýf tanýmlamasýna külliyen karþýyým,bu tanýmlamayý asla kullanmamak lazým.Ýþçi sýnýfý vardýr,sermaye sýnýfý vardýr bu sýnýflardan birine üst birine alt dedin mi insani olarak kendini alt tür olarak kendimiz sýnýflandýrmýþ oluyoruz ,kafadan aþaðý görülmeyi kabul ediyoruz.Ýnsanlar eþittir kabullenmesinden sonra bu sýnýflandýrma sermaye sýnýfý iþçi sýnýfý diye ayrýmlandýrýlabilir.Misal özel hastanede çalýþan aylýk geliri 300 bin olan doktor iþçidir ,kendi atölyesi olan her usta aslýnda patrondur.Ýþi kazanýlan paranýn miktarýna döktük mü insani olmuyor.Misal özel týp merkezinde 40 bin alan uzman da vardýr ,týp merkezi sahibi ilkokul mezunu adam üst sýnýf orda çalýþan 25 yýl okuyan bu doktor alt sýnýf mý olacak.Ya da 30 bine þantiyede çalýþan mühendis alt sýnýf,eðitimi olmayan müteahit üst sýnýf ,yani yakýþýksýz olur.
Teþekkürler. Elinize saðlýk.
Alt-üst tanýmýný ben yapmadým. En azýndan bilerek.
Ancak sýnýflar gelir grubuna göre oluþur takdir edersiniz ki.
Bunu da; alt/üst gelir grubu biçiminde tanýlamakta bir sorun olmamalý kanýmca.
Ýlgili arkadaþýmýz:
"Yahu þaka gibi...
Adam sýrf senin, benim bulunduðum ortamdan uzak olmak için verir bu parayý.
Neyine gocunuyorsunuz anlamýyorum ki.
Herkes kendi sýnýfý ve hatta mümkünse, kendi üzerindeki sýnýfla bir arada olmak ister."
Gönderisinden provake oldu sanýrým. Sýnýf tanýmý da mevcut sistem içerisinde bana ait bir kavram deðil.
Hele "alt sýnýf", "üst sýnýf" kavramý...
https://dergipark.org.tr/tr/download...le-file/331791
Yer Ýmleri