Sebze konusunda mevsiminde Konya çok þanslý. Bizim semt pazarýna gelen yerli sebzeleri görünce o kadar caným çekiyor ki hepsini almak istiyorum. Kalite fiyat bakýmýndan Bizans'ýn 1/4 fiyatý. Kalite olarak çok güzel. Yazýn iok çýktýðýnda kýþlýklari koyarýz. Konya'nýn sivri kýl biberi kg olarak çok çekmez bir çuvalý 8-10 kg gelir. O kadar incedir. Hafif geldiði için biraz pahalý olabilir
Kahvaltýda yiyilecek en güzel biber Þili biberidir...Kýrmýzý ve parmak uzunluðunda oluyor , ilk yediðinde aðýzda acý tat býrakmaz ama yutkunduktan sonra aðýzda çok hoþ bir acý býrakýyordu , ithal geliyordu piyasadan kayboldu, yerli üretimi var ama ayný tadý vermiyor...
Kýl biber ,süs biberi falan farklý isimde de olsa tamam lezzetli olurda tahta hep tavandan iþlem görüyor a.q...Arada tavaný bozunda sezonda alýrým bundan....![]()
Trafik kazasý/cinayetinden, biraz zor çýkar kýrmýzý bülten.
ABD caný isterse verir, caný istemezse vermez kendi vatandaþýný, ben vereceðini hiç sanmýyorum.
Ya af bekleyecekler, ya da zaman aþýmý veya ortalýðý ayarlayacaklar.
Büyük ihtimalle uyuþturucu kullanmýþ, ondan kaçmýþlardýr.
16-17 Yaþýndaki bu enik yatmazdý bile, fakat uyuþturucu varsa iþ karýþýr.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Abi teorik olarak sebze/meyveyi 1/2 fiyatýna alýrým büyük þehirlere oranla.
Köylü 1/3 civarý satar. Tezgah parasý vb. vermediðinden.
Dolaba koyduðum hýzlý bozulan nadir sebze/meyve dýþýnda yaklaþýk 1 ay gider.
Çoðu aldýðým ayný günün sabahý toplanmýþ olur tarladan.
Lakin böyle fiyat ne gördüm, ne de duydum buradaki pazarda.
Gerçi artýk ortalam min. 50TL/KG sanýrým tümü için.
Hâlâ en büyük banknot 200 TL minyum. Yakýnda pazar arabasýna TL doldurup, dönerken sebze getirecek insanlar.
Aile tartmýþtýr o mevzuuyu. Zaten sosyal medyada haber olmasa para ile de çözülürdü.
Maðdurlardan biri malum partide etkili ise olayýn þekli deðiþebilir.
Gerçi o durumda bile para ile çözülebilir baðzý mevzuular.
Ulan konuþtuðumuz þeye bak. Peeeh... Neyse.
Güney Batý Marmara'da oteller konforsuzmuþ.
Yer Ýmleri