Üstadým... Bilmukabele. Ben de saygý sýnýrlarý dýþýnda bir þey yazma amacý gütmedim. Öyle anlaþýldý ise affola.
"Artmayacak" diyen yok. En azýndan ben kendi adýma demiyorum.
Ancak TL eriþimi bile biraz daraldýðýnda fiyatlara etkisi aþaðý yönlü oldu, olasý bir döviz kurunda...
Borçlular, dövize dönmek isteyenler vb... Açýn tarihteki döviz þoklarýna bakýn.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Þu anda görünmeyen enflasyon o sizin fiyatý artmaz dediðiniz konutlarýn üzerine çoktan bindi. Geçen hafta beton fiyatý aldým. 2100 tl m3 fiyatý c25 adapazarý, demir tonu 25000 tl. Bu fiyatlar geçen yaz sonu 1350 tl. beton, 18000 tl. demir tonu þeklinde idi. Bugün Sakarya'nýn en gözde ilçesinde orta sýnýf bir konutun m2 satýþ fiyat 33-35 bin tl./m2 seðer dolarýn son hareketinden önce yani 100 m2 2+1 daire 3.3-3.5 milyon tl. proje fiyatý bitmiþ deðil. Yazýn devamýný izleyin. Bugün dolara geçen arkadaþlar %10-20 arasý para kazanýr daire düþüþü ile beraber %30-40 düþük alýrým dediði konutu %50 yukarýdan almanýn þaþkýnlýðýný yaþarsa sürpriz olmaz..
Bilen bilir normalde 1 porsiyon iskender de 150 gr et olmasý lazým. Þimdi piyasada 1 porsiyon diye 75-80 gr iskender koyup duble Ýskender’e ise eski normal gramajý koyuyorlar.
Ýþte size shrinkflasyon . Ýçine et yerine soya kýymasý tereyað yerine margarin koyarsan skimpflasyon![]()
Ýstanbulda ekonomi kötü olduðu zaman konut fiyatlarý bizim burada 50k-100k usd arasýna inerken , normal þartlarda 100-150K dan satýlýyordu...
Ýlerleyen zamanda tekrar bakarýz , ekonomide iniþ devam ederse göçmenler belki baþka yerlere göçmeye niyet edebilirler...Örnek bizim mahallede bu tip adam kalmadý , Bizansýn görece ucuz semtlerine göçtüler....
Neyse USD ye baský devam ederse döviz bazýnda yüksek görünen þey , olasý normalleþmede ucuza gelebilir...
Yer Ýmleri