Portföyünüzde ki hisseleri, Borsanýn içinde bulunduðu döngüden baðýmsýz düþünmeniz sizi yanýlgýya düþürebilir.
Bazý durumlarda önceden aksiyon almak gerekiyor. O durumlarda çizginin kýrýlmasýný beklemeye gerek kalmýyor...
Eðer sayým doðru yapýlabilirse, çizgiler referans noktalarý oluyor ama asýl AL / SAT için baþka þeylere bakýyoruz...
Meselâ bu çizgiye gelen kadar zaten çoktan satmýþ olunulmalýydý. Çizgide tekrar deðerlendirme yapýlýyor. Dalganýn geliþimine göre yeniden AL veya Açýða Satýþ (Ben yapmýyorum!) iþlemi yapýlabilir...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Saatlik bakýldýðýnda ok ile iþaretli barda kýrmýzý kesikli çizgi altýn da kapanýþ yapmýþ sat vermiþ.
Tabi endex mühendisliði olduðu için tüm hisselerin bu grafiðe uymasý beklenmemelidir.
Portföyünüzde ki hisseleri, Borsanýn içinde bulunduðu döngüden baðýmsýz düþünmeniz sizi yanýlgýya düþürebilir.
Örnek bu hisseyi endex sat verdi diye satsaydým.
XU100 - Saatlik...
Örnek olarak SAT iþlemi14.568 seviyesini aþaðý geçerken yapýlmalýydý...!
Çok fazla detay var. Hepsini grafik üzerinde gösteremiyorum, grafik kalabalýklaþýyor. Olabildiðince sadeleþtirmeye çalýþýyorum...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Bu ince hesaplar viop oynayanlarýn iþine yarar üstad, þahsen ben o kadar ince bakmam yani.
Sistemi bir de hisse bazlý test etmek lazým, bizim iþimiz hisselerle.
Endex sat verse de hisseler tersi hareket yapabiliyor.
Hayýrlýsý olsun üstad, istediðin düzende ilerliyorsa gayet güzel olur.
Yer Ýmleri