teþekkürler sn achiles, uzman görüþleriniz çok deðerli
ýrak sýnýrýný aþan ilk operasyon çelik harekatý diye hatýrlýyorum, 40 bin askerle sýnýrý geçip bi kaç ay süreyle pkk kovalamýþtý, birleþmiþ milletler sözleþmesinin 51.maddesine isnat edilmiþti- bugün suriyede bulunmamýz da ayný madde.. türk ordusunun ýrak sýnýrötesi üslenmeye baþlamasý ilk o zaman bildiðim kadarýyla, nerdeyse 30 sene
pkk hikayesi 1978- 84 dönemi baþladý, 40 kusür senedir hayatýmýzda, ben daha çok küçükken apocular grubunu ismen hatýrlýyorum, tabii 12.eylül hemen öncesi bissürü grup vardý, kawa, rizgari, ala rizgari, ddko vs.. pkk yani apocular, marksist/leninist söyleme sahipti ama ilk dönem kavgalarýnýn tamamý diðer kürtçü sol gruplara karþýydý, sonra 1984 eruh asýl sayfa açýldý, 90larda zirve yaptý, 99 aponun derdest edilmesinden sonraki 4-5 senelik ara hariç hep hayatýmýzda
mesela sene 2012 selahattin demirtaþ meydan okumuþ-
Barýþ ve Demokrasi Partisi (BDP) Eþbaþkaný Selahattin Demirtaþ, Hakkari'nin Þemdinli ve Çukurca ilçelerindeki 400 kilometrekarelik alanýn PKK denetiminde olduðunu açýkladýktan sonra Taraf gazetesine yaptýðý deðerlendirmede, bu bölgede askerlerin karakollara çekildiðini ve kontrolün tamamen PKK'de olduðunu belirterek, inanmayan yetkilileri bölgeye davet etti.
https://bianet.org/haber/400-kilomet...rolunde-140581
Yer Ýmleri