Valla konu ve anlatýlanlar aþýrý absürt ne diyeceðini þaþýrýyor insan...
Farklý bakmaya çalýþýyorum, þöyle ki;
Bu olaylar 4-5 aylýkmýþ, TCMB ile muhatap olan tüm banka genel müdür yardýmcýlarý finans gazetecileri falan, olaylarý biliyormuþ.
Þu CÝMER baþvurusu servis edilince operasyon baþladý. Ýlgili kiþi, gerekirse beni mahkemeye versinler, kamera kayýtlarýnda her þey kayýtlý, TCMB kayýtlarýnýn silinebileceðine inanmýyorum falan diyor. Sanki bu söylemi, 'Elimizde görüntüler var, veririz ha bak sosyal medyaya' gibi okuyorum.
Yani bu yapýlýrsa, piyasalar açýsýndan çok fena olur. Daha doðrusu, bu operasyonu çekenler, -ki haklý olmalarý/anlatýlanlarýn doðru olmasý baþka mevzu, piyasayý yýkabilir, bunu lehlerine kullanabilir. Bakýyorum, bakýyorum, istifa etmesinden baþka seçenek kalmadý gibi geliyor.
Ustalýkla, görevden alýrlar da, Cevdet Akçay'ý getirirlerse, sanki piyasalar açýsýndan en az hasarla bu durum atlatýlabilir, öyle görünüyor, öte yandan Cevdet Akçay'ý da istemiyorlar gibi görünüyor, diðer seçeneklerde ne olur kestiremiyorum. Ýlk badire atlatýlýrsa, Þimþek'e veya faiz politikasýna iliþmedikleri sürece, piyasa normaline döner diye düþünüyorum.
Hayýr, þimdi cart diye, alýn bak, inanmadýnýz bunlar da görüntüler denirse, seyre bakýn. Buna dur denmeli. Ýstenirse denir, niye susuyorlar anlamak zor.
Yani ne yaptýðý, TCMB Baþkanýnýn görev alaný, onun orada eski CEO olmasý ve bunu kullanarak ikna turu düzenlemesi, etiði, doðruluðu, maksadý, maksattan hedeflenen olasý faydanýn daha tercih edilebilir olmasý, tartýþma konusu...
Bunlar ayrý. Burada sanki TCMB çalýþanlarý/eski çalýþanlarý/kovulanlar ve bunlarýn baðlý olduðu klikler Baþkanlarýna operasyon çekiyor görüntüsü var, kurumun ismi telef olmak üzere, belki de oldu. Peki bundan ne hedefliyorlar, sadece intikam mý, dizayn mý, kuru kuru bir piyasa manipülasyonu mu?
sn achiles diyeceðim en kibarý "alýnýrsa alýnsýn". bu ülkede en alasýndan her meslekten insan var. bunlarý cebinden çýkarýr.
ben zaten gündemden baðýmsýz olarak önümüzdeki haftanýn çok sýkýntýlý geçeceðini düþünüyorum. bunu grafikten görüyorum. yani bunlar iþin bahanesi olabilir.
þimdi burda "mb baðýmsýzlýðý var mý? mb'nin asli görevi nedir?" tartýþmalarýnýn da ötesinde bir garabet var. bunlar en iðrendiðim benzetme "kabile devletlerinde" olur.
yaw imkaným olsa bu ülkeye ben bile güvenip yatýrým yapamam. yabancý niye gelsin?
Bir yetkili de çýkýp demiyor mu, biz darbeyi eniþteden öðrenmiþiz mb yi baba yönetiyormuþ çok mu.
Kiþilere baðlý sistem bi boka benzemez o gitmiþ bu gelmiþ kimsenin umrunda deðil. Sistem yoksa politika da yoktur ,yabancý da yok zaten piyasada Hafize gitmiþ Ayþe gelmiþ fark etmez, birbirimizi düdüklemeye devam.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
En alt seviyelerdeki bir memur MB baþkanýný yýkacak ve piyasalarý zora sokacak öyle mi?
DEDÝM YA, HERKES hafta sonu gazetesini(tweeter) OKUR VE ONA ÝNANIR OLMUÞ..Yok artýk denecek kadar!!
Magazinel konular ciddi adamlarý da etkilemeye baþlamýþ
O zaman tam tersini bekle...
reis Gaye Erkan'ýn arkasýnda tam duruþ sergiler..
ucuz hesaplara bu yatýrýmý heba etmez..
(Turan Bozkurt ve Özgür Demirtaþ'ýn manipülatif söylemleri de bence suç niteliðinde..!!
Ülke ekonomisi,kiþiler ve kurumlar hakkýnda bir çok asýlsýz iddiada bulunmak)
Yer Ýmleri