Gözümün önünde emekli 3600 tl verip maç bileti aldý.
Eyt bu ülkeye ihanettir. Hem isteyen hem veren için. Ödediðin prime göre maaþ alman lazým bence.
Ben böyle düþünüyorum. Dolar zaten biliyorum. Futbola harcanan dolarlarý görünce 55 milyon dolar az bence.
Çokluk kavramý görecelidir.
Sen o havuzda biriktirdiðin parayý kendin yönetsen ne yapardýn onu düþün.
Ben devletin yerine olsam emeklilik için ödeme almam isteyen istediði yere yatýrabilir derim. Emekli olmak ve daha çok kazanmak isteyen varsa kendi emekliliðini kendisi yönetsin derim. Bes var buyursun her ay 5 bin koysun. 20 yýl sonra daha fazla maaþ alabilir.
Benim arkadaþlarým emekli oldu. Bu arkadaþlar benden küçükler, ömür verirse en az 30-35 yýl devletten maaþ almaya devam edecekler. (75 yaþ ve üstü yaþarsa)
Ki 30-35 yýl pirim ödememiþlerdir. Bunu dünyanýn hiçbir yerinde sistem kaldýramaz.
Avrupa'da emeklilik sonrasý ortalama yaþam süresi 16 yýl biz de 24 yýl.
Sosyal YArdým transferleri-Geçen Sene-..
%46 artýþla... 875 milyar TL olmuþ..
Sosyal Güvenlik Sisteminin açýðýný kapatmak için 2023 te ,Hazineden
875 milyar TL gitmiþ...
Kamu Kurumlarý Görev Zararlarý...2023
Kamu Bankalarý 261 milyar TL
Kitlerin görev zararlarý 180 milyar TL..
BOTAÞ görev zararlarý 74 milyar TL
(geçen seneki bütçede 2022 Botaþ ertelenen ödemeler yok)
https://www.youtube.com/watch?v=VZIgo0zi5JM
EMEKLÝ 10.000 TL'ye þükretsin.. durum vahim..
Geçen Temmuz ayýnda çalýþan memurlara verilen 8000 TL seyyanen zam, enflasyon da arttýðý için en az 10.000-12.000 TL olarak tüm emeklilere de verilmelidir...
Kul hakký yemek ve adaletsizlik yapmak en büyük günahtýr haramdýr Ýslam'da...
Ve bunu yapýyorlar emeklilere...
CPH1941 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buna %100 katýlýyorum þimþek ve ekibi akp ile b irlikte emeklileri periþan ettiler. Ýnsanlarýn emeklilik isteklerini kýrdýlar. Vicdanen ve ahleken çöküþtür o 12.000 tl ler. Sistemi tamamen çökerttiler
Maaþ daðýlýmýndaki adaleetsizliði zirveye çýkardýlar
Bu partinin adýnda adalet var ruhunda adaletsizlik
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri