
Originally Posted by
By Akýl
Aracý kurumum olan banka , seans sýrasýnda benim lotlarýmý satmak suretiyle hisseye baský uygulayarak düþürüp , sonra da daha düþük bir fiyattan alým yaparak benim lotlarýmý yerine koyabilir mi.
Eðer öyle yapýlabiliyorsa , banka benim lotlarýmý al sat yaparak kendi lotlarýný sürekli arttýrýp dururken hisse de bir türlü yükselmez.
Bazý forumlarda hissenize blokaj koydurun , böylece sizin hisseleri kullanamazlar diyorlar
Bu konuda bilgisi olup paylaþan olursa sevinirim.
Eskiden arayýp sizdeki hisseyi kullanabilir miyiz diyorlardý. Sonradan müþteri bazýnda emir geldi artýk olmamasý lazým. Banka aracý kurumlarýnda olmaz BDDK denetliyor banka tarafý alengilli iþlere bulaþmak istemez.
Öte yandan diðer aracý kurumlarda disiplin olmuyor, sürekli müþteri bilgilerini baþkalarýna veriyorlar diye sohbet odalarýnda konuþuyorlar. Geçen senelerde bir aracý kurum sahibi þu þu kiþiler spekülasyon yapýyor demiþti, bankalar o þekilde konuþamazlar.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri