Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 67/1015 ÝlkÝlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 8116 madde; 529 - 536 arasý.

Konu: Viop LIX

Duhul
    Oct 2021
    Ýkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    hisse , kontrat falan alýþ satýþlar daima FIFO kuralýna göre muhasebeleþir... bu aslolan kuraldýr. ilk giren ilk çýkar yani... sen gün içinde iþlem yaparken ayný hisseden önceden elinde varsa , satýþ yaptýðýnda önce eskisi çýkar sistemden... bu þekilde muhasebeleþir... ayriyette aracý kurumlarýn ana ekranlarýndaki MALÝYET yazan sütun dikkate alýnmaz, oraya baýlýp maliyetim buymuþ denmez... konu uzun sürer þimdi yazmasý... ilk önce çok basit muhasebe kurallarýný , basit matematik hesaplamalarý bilmek gerekir... iki tarih arasý iþlemlere bakarken de hata yaparsan maliyetini yanlýþ hesaplayabilirsin. önce muhasebenin temel ilkeleri ile basit aritmetik hesaplamalardan baþlanmalý ki, neyin ne için olduðu anlaþýlsýn...
    kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alýntý Originally Posted by ALPER Yazýyý Oku
    Ariston abi bi gün bi 70 lik alýp gelsem beni misafir eder misin? Göbek rakýsý
    Beni ser hoþ edip sýrlarý alýrsýn.
    Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."

Alýntý Originally Posted by Lucky Player Yazýyý Oku
    hisse , kontrat falan alýþ satýþlar daima FIFO kuralýna göre muhasebeleþir... bu aslolan kuraldýr. ilk giren ilk çýkar yani... sen gün içinde iþlem yaparken ayný hisseden önceden elinde varsa , satýþ yaptýðýnda önce eskisi çýkar sistemden... bu þekilde muhasebeleþir... ayriyette aracý kurumlarýn ana ekranlarýndaki MALÝYET yazan sütun dikkate alýnmaz, oraya baýlýp maliyetim buymuþ denmez... konu uzun sürer þimdi yazmasý... ilk önce çok basit muhasebe kurallarýný , basit matematik hesaplamalarý bilmek gerekir... iki tarih arasý iþlemlere bakarken de hata yaparsan maliyetini yanlýþ hesaplayabilirsin. önce muhasebenin temel ilkeleri ile basit aritmetik hesaplamalardan baþlanmalý ki, neyin ne için olduðu anlaþýlsýn...
    fifo en riskli maliyet hesaplama yöntemidir

ortalama hesaplamak daha iyi diyorlar.

dün bu maliyet hesabýný araþtýrýrkene okumuþtum
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

lucky dayý geldi mi ? GELMÝÞ

dayý gel bugün sana... karabük, kastamonu, eflani yapalým

https://www.youtube.com/watch?v=p7WKBZlxLMk

sürüyom ben

vobda battuk... çivi çiviyi söker... son paralarýmýzý yiyekte, bazartesiye allah böyük

5.  Alýntý Originally Posted by ariston Yazýyý Oku
    Beni ser hoþ edip sýrlarý alýrsýn.
    . Benim iyi yaptýðým pek fazla bir þey yok ama sýr tutma konusunda çok iyiyimdir. Sabaha kadar unuturum zaten

Duhul
    Oct 2021
    Ýkamet
    Gönderi
    3,668
     Alýntý Originally Posted by EMLAK Yazýyý Oku
    fifo en riskli maliyet hesaplama yöntemidir

ortalama hesaplamak daha iyi diyorlar.

dün bu maliyet hesabýný araþtýrýrkene okumuþtum
    iyi de senin overall 'un fifo bazýnda hesaplanýr... bilimi matematiði eðip bükme !!!
    kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    Ýkamet
    Gönderi
    3,668

FIFO kuralý hariç , þu kadar malý þu maliyetle aldým , ayný maldan þu kadar lotu þu maliyetten aldým þu maliyetten sattým diye, kendince farklý muhasebe maliyet kar zarar hesabý yapacaksan, bunlarý tek tek atlamadan yazman gerekir... ya da eðer aracý kurumlarýn iki tarih arasý gerçekleþen iþlemler kýsmýnda iþlem zamaný damgalý ( saat, dakika , saniye
    ) olarak iþlenmiþse oradan da takip edilebilir... fakat eðer orada zaman ( saat , dakika , saniye ) damgasý yoksa... iþlemlerin hangi zaman sýrasý ile yapýldýðýný çýkartamayacaðýn için gene hata yaparsýn. bu iþler hassas iþler... bu iþte acýmaya yer yoktur acýrsan acýna... pardon baþka konuydu o

FIFO kuralý hariç , þu kadar malý þu maliyetle aldým , ayný maldan þu kadar lotu þu maliyetten aldým þu maliyetten sattým diye, kendince farklý muhasebe maliyet kar zarar hesabý yapacaksan, bunlarý tek tek atlamadan yazman gerekir... ya da eðer aracý kurumlarýn iki tarih arasý gerçekleþen iþlemler kýsmýnda iþlem zamaný damgalý ( saat, dakika , saniye
    ) olarak iþlenmiþse oradan da takip edilebilir... fakat eðer orada zaman ( saat , dakika , saniye ) damgasý yoksa... iþlemlerin hangi zaman sýrasý ile yapýldýðýný çýkartamayacaðýn için gene hata yaparsýn. bu iþler hassas iþler... bu iþte acýmaya yer yoktur acýrsan acýna... pardon baþka konuydu o
    aman aðam dur.. daha da derine inmeyelim.. ben basitin peþindeydim

iþ sarpa sardý.

demekki basit yok. en iyisi gün sonu overall ekran görüntüsünü alacan.

ertesi gün overalla bakacan.

yoksam uðraþ dur.
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

Sayfa 67/1015 ÝlkÝlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •