Yabuþtur reis. Elini korkak alýþtýrma![]()
Yabuþtur reis. Elini korkak alýþtýrma![]()
Bu endeks böyük resimde durmaz gider. Ama son kez gider diye düþünmekteyim. Bankalarla ralliyi bitirirler artýk.
BIST – 30 Yakýn Vade
Güne hafif alýcýlý bir baþlangýç yapan Þubat vadeli endeks kontratýnda pozitif havanýn genel korunduðu ve zirve yenilemelerinin devam ettiði bir fiyatlama takip ediliyor. Günün ilk yarýsýnda 9.620,00 – 9.720,25 seviyeleri arasýnda hareket eden sözleþme, 13:05 itibariyle %0,40 civarýnda kazançla 9.700 seviyesi test ediliyor. Sözleþmede 9.700 üzerinde kalýcýlýk saðlanabilirse 9.750 ve 9.830 pivot seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. Bu seviyeler üzerinde 9.900 bölgesine doðru yükseliþler güç kazanabilir. Kýsa vadede 9.660 bölgesi ilk destek noktasý olup, bu bölge altýnda 9.600 - 9.575 ile 9.530 - 9.500 aralýklarý güçlü destek bölgeleridir. 9.500 altýnda kýsa vadeli teknik görünümün bir miktar zayýfladýðý ve düzeltme eðiliminin hýz kazandýðý görülebilir.
Dolar/TL Yakýn Vade
Yurt içi piyasalarda bu sabah önemli bir veri akýþý yoktu. Günün geri kalanýnda, hazine nakit dengesi takip edilecek. Yurt dýþýnda, faiz indirimine dair beklentiler etkisini sürdürüyor. Dün ve bugün ABD’de veri takvimi görece sakin. Bugün içinde ABD’de dýþ ticaret dengesi açýklanacak. Veri bazlý hareket beklenmiyor. Gün içerisinde, ABD ve Avrupa Merkez Bankasý yetkililerinin konuþmalarý takip edilecek. Þubat vadeli Dolar/TL sözleþmesi bugün 31,2190-31,2569 TL arasýnda seyrediyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:00 itibariyle 30,60’lý seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 104,04 puan civarýnda izleniyor.
Günün ilk bölümünde en fazla iþlem gören pay vadeli sözleþmeleri: FVESTL, FEREGL, FPETKM
Bear_Bull
@BearBull26
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri