Forumdaþlar, ben hala eski forum kültürüyle objektif analizler yapmaya çalýþýyorum, yani pozisyonuma göre konuþmuyorum, ha borsa bir pazardýr, pazarda mal pazarlanýr, herkes malýný metheder, sonuçta para birbirinden kazanýlýr, ona da bir þey demem. Tabi gelecek tek bir seçenek deðildir, deðiþkendir, hep iyi ve kötü ihtimaller olacaktýr, bir de bu var tabi.
Þöyle bir XU030 grafiði paylaþýp, geniþleyen koþan flat B ihtimallerinden bahsetmiþtim. Dikkatli bakýlýrsa koþan flat hedefine kusursuzca ulaþtýðýmýz görülecektir.
Tabi, son zigzagýmýzýn C dalgasý burada 5 nci dalgasýný uzatan bir itki görünüyor, itkiler bu þekilde uzatýrsa 5=1+3 ün 1.618 katýna kadar gidebilir. Yani çok fazla short açan olursa Pala dediðimiz büyük oyuncular, kurumlar 10097 e kadar sýkýþtýrabilir diye anlaþýlmalý. Ama þu haliyle kalýp tam ideal seviyesinde. Yani 5=1+3 ün 1.272 katýnda, yukarý savrulma 1.618 seviyesinde.
Buradan aþaðý yönlü bir C dalgasý beklenmeli. Ýnsanlarýn kullandýðý sistemleri þaþýrtmak için, (sürekli al-sat yaptýrtmak için) bu C dalgasýný ED þeklinde çizebilir. Yani tam stop dersiniz, hop sert bir 2 nci dalga ile al verdirir, gibi.
Tabi TL bazýnda bakýnca hepi topu sadece %13 lük bir düþüþe benziyor. Ama seçimden sonra dolarý biraz salacaklarýný düþünürsek, misal 39.5 a salsalar, bu %13 lük düþüþün dolar bazlý karþýlýðý yaklaþýk %30-35 lik düþüþe tekabül eder. Dolar bazlý düþünmek en pratik yol olsa gerek. Tabi endeks mühendisliði ile bazý kaðýtlarý görece kaldýrarak ters hareket yaptýrarak, asýl kaðýtlarýnda daha dramatik þeyler de yapabilir.
Projeksiyon bu, þimdilik. Hayýrlý kazançlar. Bir süre yokum. Belki anormal þeyler geliþirse uðrarým. Saygýlar.
Eski hali, yeni hali, seans esnasý uzun oldu biraz, kusura bakmayýn.

Yer Ýmleri