......................................
......................................
Son düzenleme : pisyedili01; 15-03-2024 saat: 19:50.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
Dua alýyým derken beddua almakta var iþin içinde, bu iþler nasip kýsmet iþi
Vesbeyi geçen haftalarda el turco abi yazmýþtý bende ekranýma almýþtým, el turco abi yatýrým odaklý düþünen biri ben ise týrtýklama peþinde koþan bir kiþiyim, napim kar gördünnü dayanamýyorum, heralde herif tarafýndan çok ütüldüðüm için olabilir bu psikolojik durumum
Trade maksatlý yapýlan iþlerin yazýlmasý aslýnda çok iyi olmaz, düþerse Müslüman beddua edebilir. Sonuçta düþüþ trendindeyiz tohatlý abi ralli baþlarsa hisse ismi yazýlabilir belki
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Akþam seansýn da tombul parmak olayý olur mu....Bu sefer çok derin olur etkisi....son 15 dakikada viop30 yapýlan güzel bir soygundu...karþý tarafýn hamlesi daha sert olacak bu sefer.... diye tahmin ediyorum
Lezita'dan tesislerdeki grev sürecine yönelik açýklama
ÝZMÝR (AA) - Ýzmir'in Kemalpaþa ilçesindeki Lezita Fabrikasý'nda çalýþan Öz Gýda Ýþ Sendikasý üyesi iþçilerin greve gitmesi üzerine, þirketten yapýlan açýklamada, gýda sektörünün sürdürülebilir þekilde üretime devam etmesinin büyük önem taþýdýðý belirtildi.
Açýklamada, 3500 kiþiye istihdam saðlayan bir þirket olarak en önemli deðerlerinin çalýþanlarý olduðu belirtilerek, þu deðerlendirmede bulunuldu:
"Ýzmir Kemalpaþa'da bulunan üretim tesisimizde, çalýþanlarýmýzýn dahiliyeti ve inisiyatifi olmaksýzýn Öz Gýda Ýþ sendikasý yönetiminin kararýyla 7 Mart 2024 tarihinde baþlayan grev etkisiz olmuþ, üretimimizde hiçbir aksaklýða neden olmamýþtýr. Ýçinde bulunduðumuz durumda çalýþma arkadaþlarýmýz sendikayý desteklememiþ, greve katýlým göstermemiþtir. Tesisimiz tam kapasite ile üretime devam etmiþtir. Tedarik zincirinde herhangi bir sýkýntý yaþanmamýþtýr. Kalitemizde ve iþleyiþte hiçbir deðiþiklik olmamýþtýr."
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý yetkilileri tarafýndan yapýlan incelemelerde de üretimin devam ettiði ve sürecin hukuk çerçevesi içinde yönetildiðinin tutanak altýna alýndýðý belirtildi.
Üretimdeki iþ gücü gereksinimlerinin sosyal medya, belediyelerin istihdam ofisleri, muhtarlar aracýlýðý ile çalýþan bulma çabalarýnýn fabrikanýn konumu ile sanayi ve tarým bölgesi olmasý sebebiyle yetersiz kaldýðý bildirildi.
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý Uluslararasý Ýþ Gücü Genel Müdürlüðü onaylý yabancý iþ gücünü alternatif olarak deðerlendirdikleri belirtilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi:
"Bu çerçevede, grev sürecinden tamamen baðýmsýz olarak ve faaliyet gösterdiðimiz tüm dönemlerde yerel kaynaklarýn yetmediði noktada üretimin devamlýlýðýný saðlamak amacýyla Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý Uluslararasý Ýþ Gücü Genel Müdürlüðü onaylý yabancý iþ gücünü bir alternatif olarak deðerlendirmekteyiz. Söz konusu uygulama, sektördeki diðer þirketlerin de iþ gücü temin etmekte zorluk çekildiði durumlarda üretimin devamlýlýðýný saðlamak üzere baþvurduðu bir yöntemdir. "
Kaynak : Anadolu Ajansý
__________________________________________________ __
Ülkemiz gerçekten çok entersan,iþsizlik var ama çalýþacak insan yok, bu þirket Hindistan dan iþçi ithal etmek durumunda kalýyor.
YTD
Ünlü Tavuk Markasý Lezita Grevdeki Ýþçilerin Yerine Hintli Ýþçi Getirtip Tehdit Gibi Þarkýlar Çaldý Ýddiasý
https://onedio.com/haber/unlu-tavuk-...ddiasi-1211385
HAFTAYA sanki enerjiler yürüyecek gbi
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri