Originally Posted by
Achiles
Ocak 2023 den son zirveye 419 günlük hikaye...
Kritik zamanlarda (dikey çizgiler) twitter'daki Hüstatlarýn, genel kabul görmüþ duayenlerin, aracý kurumlarýn ne yazdýðýna bakmak lazým. Geriye doðru ilgili tarih aralýðý süzülüp bakýlabiliyor sanýrým geliþmiþ aramayla...
Benim gördüðüm, takip edebildiðim, düþüþleri de haber verebilen kiþi sayýsý iki elin parmaðýný geçmez.
Evet, bunlarýn dýþýnda da öngören vardýr ama, paylaþým yok(?)
Daha çok, özellikle borsadan deðil de, borsayla kazanan profesyonel aðzý; tutun, biriktirin, ilave alým yapýn...
Muhtemelen kendileri, deli gibi çeviriyorlardýr malý...
Rahmetli Yaþar Erdinç'in (ben severdim kendisini bu arada, naif bir tarafý vardý belki ondan) de söylemleri hep aynýydý, temettü yatýrýmý, biriktirin, satmayýn, tutun v.s. Ardýndan da Metastockta Explorer tarama formüllerini anlatýrdý, günlük al-sat verenler hangileri.
Yani...racon bu...satýn yok...satýn demek yasak...düþerse de, ben de içeri girdim arkadaþlar benim de sizden farkým yok, zarar büyük, ama malýmýza sahip çýkýyoruz satmýyoruz, ben borsamýza güveniyorum falan...beðeni, alkýþ, tezahürat gýrla...Gerçekte ise satmamýþ olamaz. Birileri satýyor ki, bu borsa düþüyor. Hiç kimse satmýyorsa, malýna sahip çýkýyorsa, ula bu borsa niye düþüyor?
Hülasa...hep ayný terane...birileri tutarken, birileri deli gibi çeviriyor malý ve sana diyor ki satma sakýn...
Bu tarihlerde, 'varsa' keþfettiðiniz satýn %20-30 düþüþ bekliyorum, ya da piyasa dip yaptý ben alým yapýyorum diyebileni, iþte onlarý takip edin, gerisini engelleyin geçin, parazit yapýp timeline'a düþüp durmasýnlar..
Yer Ýmleri