Hayýrlý iftarlar kolay gelsin herekse.
Hayýrlý iftarlar kolay gelsin herekse.
Lemur abi ciddi olamazsýn, þaka yapýyorum de, boyuna kazanýyorsun daha dün patek dedin tahta bugün tavana yapýþtý
Abi bi günde yüzde 10 yapýyon daha ne istiyon
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Yok üüüle biþii, ýslatýrsam ayakla býrakmam, size kim dedi suyuniçine girin deye
Üstelik daha yeni poz alýr almaz yelkenler fora olmuþ, herif sizi stoplatýr, korku iþi borsacýya göre deðil
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Bofa ya çok aðýr tepki var sosyal medyada son yýllarýn en aðýr tepkisi
Koyunlara dank etti galiba
Yarýn ya da cuma muhtemelen tamam kerizleri yoluyorsun da bokunu çýkarma diyebilirler
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Tufan Cömert
@tufancomert
Fitch, Türkiye'nin notunu yükseltmesinin ardýndan bugün bir telekonferans düzenledi. Baþlýca mesajlar þöyleydi:
• Politika faiziyle ilgili olarak Fitch, Mart ayýndan sonra daha da sýkýlaþma bekliyor ve bu oranýn 2024'te %50'ye, cikip, bunun ardindan yili enflasyonun düþmesiyle %45 seviyesinde kapatacagini öngörüyor.
• Fitch, USDTRY'nin yýl sonu itibarýyla 38 seviyesinde olacaðýný öngörüyor (Fitch, yetkililerin reel degerlenme söylemini benimsiyor)
• Dýþ finansman zorluklarý ve hem B hem de BB notuna ülkelere kýyasla çok yüksek enflasyon, þu anda daha fazla not artirimi yapýlmasýnýn önündeki temel engeller. TCMB rezervlerinin düzeyi ve bileþimi (yani swaplara olan baðýmlýlýðýn azaltýlmasý gibi) gelecekte önemli olacak. Artan sermaye akýþlarý ve azalan dolarizasyon TR'nin notuna yardýmcý olabilir.
• Fitch'e göre, politika normalizasyonu+yeniden dengelenme sürecindeki sürdürülebilir ilerlemeye iliþkin kanýtlar, enflasyonda sürdürülebilir bir düþüþe yol açacak.
• Fitch, Türkiye'nin 2024 yýlýnda ortalama %57,7 enflasyonla %2,8 büyüyeceðini tahmin ediyor. Kamu maliyesi konusunda da özel bir kaygýlarý yok, aksine düþük borç/GSYH oraný TR'nin güçlü yanlarýndan biri.
• Seçim sonrasý ekonomi politikalarýnda önemli bir deðiþiklik olmasý temel senaryolari deðil
Þimdi bu fých hikayesini bilen kulaðý delik bademli magnum lar geçen hafta bu hikayeye göre oyun kurdular.
üzerine temettü hikayesi bankalara.
al sana ramazan güllaçý![]()
Puhaassshhh ..))
https://www.youtube.com/watch?v=54ZDFDIc54s
Yer Ýmleri