Sokak köpeklerinin saldýrýsýna uðrayan birisi kimi dava etmeli? Kanunlarýmýza göre bulunduðu ilçe ve büyükþehir belediyelerini dava etmesi gerekiyor. Detaylý bilgileri paylaþýyorum.
https://andishukuk.com/sahipsiz-hayv...n-sorumlulugu/
2577 Sayýlý Ýdari Yargýlama Usulü Hakkýnda Kanunu madde 13/1 e göre;
Ýdari eylemlerden haklarý ihlal edilmiþ olanlarýn idari dava açmadan önce, bu eylemleri yazýlý bildirim üzerine veya baþka suretle öðrendikleri tarihten itibaren bir yýl ve her halde eylem tarihinden itibaren beþ yýl içinde ilgili idareye baþvurarak haklarýnýn yerine getirilmesini istemeleri gereklidir.
Zarar gören kiþi ilgili davayý, zararýn oluþtuðu belediye sýnýrlarý içerisindeki varsa ilçe yerel yönetimiyle birlikte yine varsa büyükþehir belediyesine karþý birlikte açmasý gerekmektedir. Ancak bu konuda, son yýllarda farklý Danýþtay kararlarý da çýkmaktadýr.
Yukarýda da bahsettiðimiz üzere sahipsiz hayvanlarýn vermiþ olduðu zararlar konusunda Danýþtayýn vermiþ olduðu istikrarlý kararlar vardýr. Bu hususta verilen içtihat kararlarý þu þekildedir;
Bu konuda Danýþtay 8. Dairesi, 2010/3241 Esas, 2010/3782 ve 25.06.2010 Tarihli Kararýnda ve diðer örneklerde karara baðlanmýþtýr.
Iyide bu gruplari devleti soymak seklinde hareket ettiler diye Turk mahkemesi dava acip yargilayacaksin sonra bu gruplari teror grubu ilan edeceksin Ingiliz mahkemeleride tamam ben Turkiyenin Ingiliz sirketlerine olan borclarini siliyorummu diyecek?
Bunu biryerdemi okudunuz yoksa kendi fikrinizmi?
Açýkçasý hiçbir zaman duygularýmýzdan arýnarak bu olaylarý yorumlayamayýz. Size göre haklý, gsaraylýya göre utanýlacak bir olay olrak hatýrlanacak. Bana göre tek taraflý bir tepki olduðu için herkes rengine göre olaya bakacak. Bu durum TFF ye bir tepki olarak yapýlýyorsa bence iki kulübün anlaþýp sahaya u19 ile çýkmasý uzun yýllar hatýrlanacak ve yurtdýþýnda bile ses getirecek bir etki býrakýrdý. Ama madem iki kulüp bir sebeple anlaþamadý o zaman fenerinde de gelip oynamasý gerekirdi. Bu haliyle saçma sapan bir durum oldu. Burda tepki Tffye deðil gsaraya gibi bir durum oluþtu ve kimseye faydasý olmayacak bir hale geldi.
SM-A525F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bu þirket sahiplerinin iktidar deðiþimleri için yurtdýþýna attýklarý paralar fazlasý ile karþýlýk olur.
Artý olarak TC dahilindeki tüm mallar karþýlýk gösterilir.
Rejim deðiþikliklerinde o ülkenin kanunsuz borçlarý ödenmez veya devalüsyonlar onlarca yýl sonra çöp haline getirilerek ödenir.
Sorun çýkarýrlarsa o ülkeye yapýlan rutin ithalata son verilerek o para ile ödenir.
Zamanýnda bu kredileri veren pust yabancý bankalara 1 e mal edilecek þeyi 15-20 e mal ederlerken sen krediyi neden verdin diye hesap sorulmalý. Bu suça ortak olunmasý deðil de nedir?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
https://www.gazeteoku.com/gazeteler/...zetesi-manseti
Bayramdan sonra yüzde 25 kira sýnýrlama REZÝLLÝÐÝ KALKACAK....
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
CHP lideri Özgür Özel, beraberindeki heyet ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu na giderek Hatay da mazbatanýn AK Partili adaya verilmesine iliþkin itiraz dilekçesi sundu. CHP heyeti, Hatay da seçimin iptal edilmesi gerektiðini savunarak, 3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandýðýný tespit ettik dedi.
https://www.karar.com/guncel-haberle...dilsin-1853714
Yer Ýmleri