Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Bilanço okuyan hatta dip notlara kadar inceleyen bir arkadaþtan yardým lazým .
Acaba diyorum Kap taki bilançoda bir kalemi yorumlayacak bir arkadaþ lazým ?
Konu Serbest bölge deki fabrika Kasýmda açýlacaðýna göre bu rakkamlar ne
anlama geliyor. Serbest bölgeden ihracat için fabrika binasýnda üretime onay
alýnmamasýna raðmen teþvik bize nasýl para kazandýrýyor yada hangi teþvik ?
Bu Muafiyet nasýl geometrik olarak büyüyor. Bilanço dan anlayan Üstadlardan biri
bize bir açýklama yapabilir mi ?
Dip NoT: 16
Ege Endüstri ve Ticaret A._. ve Ba_l_ Ortakl_klar_ - 31.12.2023.pdf
Yasa Koyucu Diyor ki,
![]()
Son düzenleme : Baygeorge; 04-06-2024 saat: 20:31.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Tüm bu sorularýnýzýn yanýtlarýný serbest bölgeler uygulama yönetmeliðinde bulabilirsiniz.
Yönetmeliði okuduktan sonra gerekli olan ipuçlarýný kendiniz birleþtirmelisiniz..
yönetmeliðin tümü burada....
https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gene...evzuatTertip=5
Üstad haberi bakanlýk yalanladý vs oldu gündüz,ama aþamüstü bloombergte tekrar yayýnlandýktan sonra yalanlama gelmedi sonrasýnda.
Yani herkeþ yer içer hesabý dilber öder.
Ýnþallah kallavi bir vergi gelirde milletin aklý baþýna gelir.
Not: Ben komplô dolara geçerim,devlete vergi verip suriyeli afganlarý beslemelerine alet olmam.
Vergi borsayý bitirir!
Vergi borsayý bitirir! **Borsaya Vergi Tartýþmalarý ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri**
**Borsaya Vergi Tartýþmalarý ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri**
Borsaya gelecek verginin Türkiye ekonomisine büyük zararlarý olacaktýr.
Finansal Yatýrýmcýlar Derneði Baþkaný Ali Bahçuvan, borsaya getirilecek vergi hakkýnda görüþlerini açýkladý. Bahçuvan, borsaya getirilecek verginin Türkiye borsasý gibi geliþmekte olan bir borsa için büyük zararlar doðuracaðýný belirtti. Geliþmiþ borsalarda ve en büyük ekonomilerde bile teþvik edilen borsalarýn, ülkemizde vergiler yoluyla önünün kesilmesinin çok yanlýþ bir hareket olacaðýný vurguladý.
Kripto para piyasalarý ile sermaye piyasasýnýn ayný görülmesine ise anlam veremediðini belirten Bahçuvan, "Bir tarafta halka arzlarla ülke ekonomisine katký saðlayan ve milyonlarca kiþiye iþ imkaný sunan borsa, diðer tarafta hayali varlýklarla vatandaþýn cebindeki parayý alan piyasa. Bu iki piyasayý nasýl bir tutabilirsiniz?" dedi.
Aracý kurumlar ve portföy yönetimi þirketlerinin bu konuya sessiz kalmasýna da anlam veremediðini ifade eden Bahçuvan, "Son dönemde karlý günler geçiren bu kurumlar, geçmiþte bedavaya tabela satmak zorunda kaldýklarýný unutmasýnlar. Vergi uygulamalarý gelince piyasadan çýkan müþteriler nedeniyle onlarý çok zor günler bekliyor," diye ekledi.
Daha önce de benzer bir uygulamanýn yapýldýðýný ve borsanýn büyük zarar gördüðünü hatýrlatan Bahçuvan, sonrasýnda bu uygulamadan vazgeçildiðini söyledi.
https://paraajansi.com.tr/haber/2038...orsayi-bitirir
https://www.borsagundem.net/haber/bo...eliyor-1801959
ÜRETMEYE odaklanýlmalý.Yatýrým her þeyde ve yerde.
Çevresel yatýrým Doðayý koruyarak.YATIRIM derken betonu ve yap iþletleri kast etmiyorum paþalar.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Sn Doctrin ,
Benim sorum yönetmelik veya kanunlar deðil. Ýnþaatýmýz Kasýma kadar devam ederken Fabrikada üretime Kasýmda baþlanacaðý bildirilmiþ. Yani fabrika yapýldýktan sonra üretim izinleri alýnacak idi. Hal böyle iken bu teþvik muafiyetini NASIL KAZANDIK ? Ben bu muafiyeti neye karþýlýk kazandýk onu ve 285 Milyon TL yi soruyorum !..
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Büyük ihtimalle teþvikler kurulum aþamasýný da kapsýyordur.
Yer Ýmleri