Lokantanýn birinde o yörenin en tanýnmýþ pehlivaný çorba içerken zayýf cüsseli bir müþteri daha girmiþ içeriye. O da çorba istemiþ. Garson çorbayý getirmiþ, müþteri limon da istemiþ. Garson -Beyefendi son limonu þu karþýdaki beye verdim maalesef limonumuz kalmadý" der.
O sýska görünümlü müþteri de Olsun o beyefendinin sýktýðý limonu getir" der.
Garson da " Aman beyefendi o buralarýn en namlý pehlivaný onun sýktýðý limonun suyu mu kalýr?der.Müþteri "Olsun kardeþim sen getir" der.Pehlivan da olanlarý göz ucuyla seyretmektedir. Garson gider, pehlivanýn masasýndaki sýkýlmýþ limonu getirir ve masasýna býrakýr.Pehlivan sýkýlmýþ limonun suyunun çýkmayacaðýný bildiði için býyýk altý gülmektedir.
Yeni gelen o sýska görünümlü müþteri suyu sýkýlmýþ limonu alýr ve öyle bir sýkar ki çorbaya inen suyun þýkýrtýsý öbür masalardan duyulur. Hem pehlivan hem de diðer müþteriler þaþkýnlýk içinde kalmýþtýr. Özellkle gururu da kýrýlan pehlivan sýska müþterinin yanýna gider ve;
"Bu yörede gücü ile nam salmýþ en ünlü pehlivaným ben. Sen kimsin ki bu limondan hala su çýkartabildin? Bana adýný bahþeder misin yiðidim?" diye sorar.
--Tabi ki der sýska görünümlü müþteri !!!
Boþluðu siz doldurunuz
Alýntýdýr
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Yer Ýmleri