Ne kadar lot satýlmýþsa o kadar lot da alýnmýþtýr.
Evet son üç aylýk takaslarda ak yat 13 bin lot satmýþ iþ yat da 12 bin lot almýþ gözükse de tam olarak öyle deðil.
Zaten 5500 lot tahtada iþlem görmeden virman yoluyla akdan iþe aktarýldý. Öte taraftan ak mallarýnýn azalmasýný ve iþte toplanmasýný daha deðerli buluyorum.
Tahtada akümülasyonun baþladýðýný gözlemliyorum. Akümülasyonun fiyat artýþý veya azalýþý ile direkt korele olmadýðýný da biliyoruz.
Bir kýsmý ak bir kýsmý meksa üzerinden 8 bin lot doçe çýkýþý gözlemledik. Doçenin hep en dipten satma olayý ilk sabýkasý deðildir. Yaklaþýk olarak 100 bin lot yabancý takasý da sabit durmaktadýr.
Günlerce garan üzerinden tahta baskýlandý ezildi ama takasa bakýlýnca garanýn hiç izi yok.
Tahtadaki güç veya çete bir çok aracý kurumu kullanarak hukkka cukka cebe iþlemleri yapmaktadýr.
Þimdilik yukarý yönlü taþýyýcý operatörlerin iþlemlerini göremiyorum. Siz sordunuz diye yanýtladým sn Amsterdamer yoksa yanýtlayacaðýmdan emin deðildim.
Haftalýk bazda 10.500 üzeri geçildiði anda bir çok aracý kurumdan alýþlarý görmek zor deðil.
Onlar iþ ziraat Oyak Osmanlý ak ve garan olacak diye düþünüyorum.

Alýntý yaparak yanýtla

Bak yaðmasa da gürlüyor 
Yer Ýmleri