Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
90,75 10% 577,10 Mn 85,75 / 90,75
30,80 10% 10,69 Mn 28,20 / 30,80
13,86 10% 124,32 Mn 12,62 / 13,86
88,55 10% 412,76 Mn 80,95 / 88,55
70,95 10% 68,25 Mn 64,95 / 70,95
4,86 -10% 1,15 Mr 4,86 / 5,35
33,96 -9.97% 887,05 Mn 33,96 / 38,34
28,60 -9.95% 181,89 Mn 28,60 / 32,32
7,26 -9.93% 135,00 Mn 7,26 / 8,24
99,95 -8.47% 1,09 Mr 99,80 / 109,20
324,00 2.29% 21,03 Mr 319,50 / 326,50
411,75 -0.84% 16,02 Mr 408,50 / 425,25
37,68 -1% 14,12 Mr 37,12 / 39,26
14,55 -0.41% 13,43 Mr 14,28 / 15,12
78,45 1.36% 12,94 Mr 77,15 / 81,10
18,90 2.49% 1,31 Mr 18,37 / 18,98
203,70 2.26% 7,83 Mr 200,20 / 207,30
752,00 1.08% 4,26 Mr 743,50 / 763,50
94,25 1.34% 623,31 Mn 92,70 / 94,60
117,80 -1.17% 371,56 Mn 116,60 / 121,00
30,86 2.8% 185,32 Mn 30,22 / 30,98
10,32 0.29% 256,73 Mn 10,26 / 10,41
83,70 0.9% 732,69 Mn 82,05 / 84,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 313/798 ÝlkÝlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon
Arama sonucu : 6378 madde; 2,497 - 2,504 arasý.

Konu: EGEEN - Ege Endüstri

1.  Alýntý Originally Posted by Hedef2019 Yazýyý Oku
    Hayýrlý uðurlu olsun. YTD
    Sayýn Hedef2019
    Önce kurulanlardan ne hayýr gördük ki kapta kurulacaðý belirtilen þirkete ortak olmaktan ne hayýr göreceðiz. Yine de iyi piyasada tetikleyici olur inþallah.

CPH2125 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

2. Þirketimiz Yönetim Kurulu;

Þirketimizin yeni iþ geliþtirme hedefleri doðrultusunda, baþta savunma sanayi, arazi ve yol dýþý özel amaçlý mobilite araçlarýna yönelik olmak üzere her türlü, komponent ve sistemlerin tasarýmý, üretimi ve satýþýný yapmak amacýyla kurulmasýna teþebbüs edilen EAT EGE ARAÇ TEKNOLOJÝLERÝ ANONÝM ÞÝRKETÝ ünvanlý, 35.000.000 TL sermayeli þirkete 28.000.000 TL ile iþtirak edilerek ortak olunmasýna karar verilmiþtir.

Kamuoyuna saygýyla duyurulur.

3. Cummins Drivetrain and Braking Systems üretim kapasitesini artýrmak için yatýrým yapýyor | Cummins Inc.
    Cummins Haber Odasý: Yeniliðimiz, Teknolojimiz ve Hizmetlerimiz
    Cummins Aktarma Organlarý ve Fren Sistemleri üretim kapasitesini artýrmak için yatýrým yapýyor
    03 Ekim 2024 Cummins Bileþenleri Ýþ Birimi tarafýndan,
    Aktarma organlarý çizimi
    Cummins Inc.'in Bileþenler segmentinin bir parçasý olan Cummins Drivetrain and Braking Systems (CDBS), 190 milyon dolarý aþan stratejik yatýrýmlarla hava disk frenleri (ADB'ler) ve arka akslar için üretim kapasitesini artýrýyor. Bu yatýrýmlar, Cummins'in ticari araç sektöründe geliþmiþ fren ve aks çözümlerine yönelik artan talebi karþýlama konusundaki kararlýlýðýný vurguluyor. Sektör, geleneksel kampana frenlere kýyasla geliþmiþ durdurma gücü ve güvenlik gibi avantajlarýyla ADB'lere doðru önemli bir kaymaya tanýk oluyor. ADB'lerin benimsenmesinin Kuzey Amerika'daki Sýnýf 8 kamyonlarda %70'in üzerine çýkmasý bekleniyor.

Meritor® ürün teklifleriyle hava diski fren sektöründe önemli bir oyuncu olan Cummins, bu pazar trendinden yararlanmak için stratejik olarak konumlandýrýlmýþtýr. Yenilik ve kaliteye güçlü bir þekilde odaklanan Cummins, geliþmiþ fren teknolojisinde öncü olmuþtur. Þirketin ADB üretim kapasitesini artýrmaya yönelik yatýrýmlarý, hýzlanan müþteri talebini karþýlamasýný ve ADB pazarýnda lider konumunu daha da saðlamlaþtýrmasýný saðlayacaktýr. Cummins'in kapsamlý ADB portföyü, tek ve çift pistonlu teklifleri içerir ve çok çeþitli ticari araç uygulamalarýyla uyumludur.

Dünyanýn en büyük aðýr hizmet tipi kamyon akslarý üreticisi olan Cummins, önden çekiþli ve çekiþsiz akslar ile tek, tandem ve tridem arkadan çekiþli akslar dahil olmak üzere kapsamlý bir aks portföyü sunmaktadýr. Yeniliðe lazer odaklý Meritor® arka akslarý, yük kapasitelerini artýrarak ve yakýt maliyetlerini düþürerek daha fazla verimlilik saðlar.

Cummins Drivetrain and Braking Systems, Baþkan Yardýmcýsý ve Genel Müdürü Ken Hogan, "Cummins Drivetrain and Braking Systems, son on yýlda ABD ve Meksika'daki tesislerimizde Kuzey Amerika'daki arka aks üretim kapasitesini %30 oranýnda artýrmak için önemli miktarda sermaye yatýrýmý yaptý. Ürünlerimize olan talebin sürekli artmasý ve 2025 ve 2026'da yaklaþan büyük ön alým pazarlarý nedeniyle, 2026 yýlýna kadar arka aks aðýmýza ek kapasite eklemek için yatýrým yapýyoruz." dedi.

Aðustos 2022'de, daha önce Meritor olarak bilinen Cummins Drivetrain and Braking Systems, insanlar ve gezegenimiz için daha iyi olan ekonomik olarak uygulanabilir karbonsuzlaþtýrýlmýþ güç aktarma organý çözümleri geliþtirmek amacýyla Cummins tarafýndan satýn alýndý.

Önemli Yatýrým Özetleri:
    Hava diski fren kapasitesi: 33 milyon dolarlýk bir yatýrým, Cummins'in Kuzey Amerika hava diski fren üretim kapasitesini yaklaþýk %75 oranýnda artýracak. Öncelikle Monterrey, Meksika tesisine odaklanan bu yatýrým, muhafaza, kaliper ve ayar tertibatý için geniþletmelerin yaný sýra op þaftlarý ve tork plakalarý için iþleme operasyonlarýný da içeriyor. Yatýrýmýn 2025'in ikinci yarýsýnda kurulmasý planlanýyor. Ayrýca, ProductionNEXT programýnýn bir parçasý olarak Cummins, hava diski fren üretiminde inovasyonu desteklemek için Galler, Cwmbran'daki üretim tesisine 35 milyon dolar yatýrým yaptý.

Arka aks kapasitesi: 55 milyon dolarlýk bir yatýrým, Cummins'in Kuzey Amerika Meritor arka aks portföyü üretimini 2025'in ikinci yarýsýnda yýlda 50.000 ünite artýracak. Bu geliþtirme, arka aks montajý, taþýyýcý montajý, braket kaynaðý, dahili ýsýl iþlem, konik diþli takýmý boþ iþleme, dövme takýmlarý, taþýyýcý döküm iþleme, diferansiyel bileþen iþleme ve harici tedarikçiler için ek takýmlar için ek kapasite içeriyor.

Lojistik Merkezi lansmaný: Altyapý ve sistemlere 30 milyon dolarlýk yatýrým, Monterrey'de yeni bir Lojistik Merkezi'nin ve bir Depo Yönetim Sistemi'nin lansmanýný görecek. Bu yatýrým, Cummins'in Kuzey Amerika'daki büyüyen ihtiyaçlarýný desteklemeyi amaçlýyor.

Cummins'in üretim kapasitesini artýrmaya yönelik yatýrýmlarý, sektörün 2025 ve 2026'da büyük ön alým pazarlarýna hazýrlandýðý kritik bir zamanda geliyor. Þirketin stratejik yatýrýmlarý yalnýzca mevcut talebi karþýlamakla kalmayacak, ayný zamanda onu ADB ve arka aks pazar segmentlerinde gelecekteki büyümeye de konumlandýracak.

"Kuzey Amerika'daki tüm temel fren teknolojilerine yatýrým yaparak, sektör lideri Q+™ kampana freni, EX+™ havalý disk freni ve Quadraulic™ hidrolik disk frenimiz dahil olmak üzere, geliþen müþteri ihtiyaçlarýmýzý karþýlamaya kararlýyýz. En son bakýr içermeyen yönetmeliklere uygun sürtünme malzemesi, sürtünme aþýnmasý algýlama ve sürtünme azaltma sistemleri içeren eksiksiz ve yerleþik bir fren ürün portföyümüz var. EX+™ havalý disk freni, mevcut olduðu yerlerde kamyon gösterge panellerine entegre edilmeye hazýr balata aþýnmasý algýlama özelliðiyle bugün Kuzey Amerika pazarýnda zaten mevcuttur. Bir sonraki ürün lansmanlarýmýz, fren saðlýðý izleme ve aþýnma tahminini daha da geliþtirmek için dijitalleþtirmeyi ekleyecektir" - Stefan Schaeffer, Kuzey Amerika Ticari Lideri

ÜretimSONRAKÝ
    Cummins Drivetrain and Braking Systems'ýn büyüme stratejisinin önemli bir bileþeni olan ProductionNEXT programý, daha çevik, verimli ve dayanýklý bir küresel tedarik zinciri oluþturmayý hedefliyor. Giriþimler arasýnda, üretim seviyelerini artýrmak ve operasyonlarý düzene sokmak için yeni üretim hatlarý ve son teknoloji bir lojistik merkeziyle Monterrey, Meksika'daki operasyonlarý geniþletmek; yüksek fazla mesai seviyelerini hafifletmek ve kapasiteyi artýrmak için Laurinburg, Kuzey Carolina'dan Oshkosh, Wisconsin'e iki üretim hattýnýn taþýnmasý; ve müþteri talebini karþýlayýp fazla mesaiye olan baðýmlýlýðý azaltýrken güvenliði ve genel ekipman verimliliðini artýrmak için Morristown, Tennessee'de 3.000 tonluk yeni bir dövme presinin kurulmasý yer alýyor.

ProductionNEXT yakýn zamanda, Cwmbran'daki hava diski freni üretimine 35 milyon dolarlýk yatýrýmýn yaný sýra, üç tesiste (Fletcher, Kuzey Karolina; Asheville, Kuzey Karolina; ve Monterrey, Meksika) braket kaynak, taþýyýcý ve aks montaj kapasitesini artýrmak için 40 milyon dolarlýk bir sermaye enjeksiyonu duyurdu. Küresel Tedarik Zinciri Dönüþümü Kýdemli Direktörü Robert Frazier, ProductionNEXT programýna liderlik ediyor
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

4. 1 saat önce bu habere istinaden; Cummins Aktarma Organlarý ve Fren Sistemleri (CDBS), hava disk frenleri (ADB'ler) için üretim kapasitesini artýrýyor.

Bu yatýrýmlar, Cummins Inc.'in ticari araç sektöründe geliþmiþ fren ve aks çözümlerine yönelik artan talebi karþýlama konusundaki kararlýlýðýný vurguluyor.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

5. postamýza kaydolun!

Cummins Inc.'in Bileþenler segmentinin bir parçasý olan Cummins Drivetrain and Braking Systems (CDBS), hava disk frenleri (ADB'ler) ve arka akslar için üretim kapasitesini geniþletmek amacýyla 190 milyon dolarýn üzerinde yatýrým yapýyor. Bu yatýrýmlar, ADB'lerin geliþmiþ güvenlik ve durdurma güçleri nedeniyle giderek daha fazla benimsenmesiyle ticari araç sektöründe geliþmiþ frenleme ve aks çözümlerine yönelik artan talebi karþýlamayý amaçlýyor . Yatýrým planý, inovasyon ve verimliliðe odaklanarak Kuzey Amerika ve Birleþik Krallýk'taki tesisleri geniþletmeyi içeriyor.

Önemli Noktalar:

Kuzey Amerika'daki hava disk freni üretimine 33 milyon dolarlýk yatýrým yapýlarak kapasite %75 artýrýldý ; odak noktasý Meksika'nýn Monterrey ve Galler'in Cwmbran'ý oldu.
    2025 yýlýna kadar arka aks üretimini yýllýk 50.000 adet artýrmak için 55 milyon dolarlýk yatýrým .
    Artan altyapý ihtiyaçlarýný karþýlamak amacýyla Monterrey'de yeni bir Lojistik Merkezi için 30 milyon dolar .
    ProductionNEXT programý küresel tedarik zincirinde çevikliði ve dayanýklýlýðý artýrýyor.
    Cummins'in yatýrýmlarýnýn, 2025 ve 2026'daki büyük ön alým pazarlarý da dahil olmak üzere önümüzdeki yýllarda artan talebe hazýrlanýrken ADB ve arka aks segmentlerindeki gelecekteki büyümeyi desteklemesi bekleniyor . Þirketin ProductionNEXT programý, yeni üretim hatlarý ekleyerek ve önemli lokasyonlardaki operasyonlarý düzene sokarak tedarik zincirini daha da güçlendirecek.

Lapinus
    Kuzey Amerika Ticari Lideri Stefan Schaeffer, "Kuzey Amerika'daki tüm temel fren teknolojilerine yatýrým yaparak, sektör lideri Q+ kampana freni, EX+ havalý disk freni ve Quadraulic hidrolik disk freni dahil olmak üzere, geliþen müþteri ihtiyaçlarýmýzý karþýlamaya kararlýyýz " dedi. Cummins'in portföyünde , en son düzenlemelere uygun sürtünme malzemesi , balata aþýnmasý algýlama ve fren saðlýðý izleme için dijitalleþtirme yer alýyor .

Cummins'in büyüme stratejisi , fren ve aks pazarlarýndaki liderliðini sürdürmek için inovasyon ve kaliteye odaklanmayý, sürdürülebilir ve verimli güç aktarma organý çözümleri geliþtirmeye olan sürekli baðlýlýðý göstermektedir .

https://thebrakereport.com/cummins-e...le-production/

6.  Alýntý Originally Posted by paslý çivi Yazýyý Oku
    postamýza kaydolun!

Cummins Inc.'in Bileþenler segmentinin bir parçasý olan Cummins Drivetrain and Braking Systems (CDBS), hava disk frenleri (ADB'ler) ve arka akslar için üretim kapasitesini geniþletmek amacýyla 190 milyon dolarýn üzerinde yatýrým yapýyor. Bu yatýrýmlar, ADB'lerin geliþmiþ güvenlik ve durdurma güçleri nedeniyle giderek daha fazla benimsenmesiyle ticari araç sektöründe geliþmiþ frenleme ve aks çözümlerine yönelik artan talebi karþýlamayý amaçlýyor . Yatýrým planý, inovasyon ve verimliliðe odaklanarak Kuzey Amerika ve Birleþik Krallýk'taki tesisleri geniþletmeyi içeriyor.

Önemli Noktalar:

Kuzey Amerika'daki hava disk freni üretimine 33 milyon dolarlýk yatýrým yapýlarak kapasite %75 artýrýldý ; odak noktasý Meksika'nýn Monterrey ve Galler'in Cwmbran'ý oldu.
    2025 yýlýna kadar arka aks üretimini yýllýk 50.000 adet artýrmak için 55 milyon dolarlýk yatýrým .
    Artan altyapý ihtiyaçlarýný karþýlamak amacýyla Monterrey'de yeni bir Lojistik Merkezi için 30 milyon dolar .
    ProductionNEXT programý küresel tedarik zincirinde çevikliði ve dayanýklýlýðý artýrýyor.
    Cummins'in yatýrýmlarýnýn, 2025 ve 2026'daki büyük ön alým pazarlarý da dahil olmak üzere önümüzdeki yýllarda artan talebe hazýrlanýrken ADB ve arka aks segmentlerindeki gelecekteki büyümeyi desteklemesi bekleniyor . Þirketin ProductionNEXT programý, yeni üretim hatlarý ekleyerek ve önemli lokasyonlardaki operasyonlarý düzene sokarak tedarik zincirini daha da güçlendirecek.

Lapinus
    Kuzey Amerika Ticari Lideri Stefan Schaeffer, "Kuzey Amerika'daki tüm temel fren teknolojilerine yatýrým yaparak, sektör lideri Q+ kampana freni, EX+ havalý disk freni ve Quadraulic hidrolik disk freni dahil olmak üzere, geliþen müþteri ihtiyaçlarýmýzý karþýlamaya kararlýyýz " dedi. Cummins'in portföyünde , en son düzenlemelere uygun sürtünme malzemesi , balata aþýnmasý algýlama ve fren saðlýðý izleme için dijitalleþtirme yer alýyor .

Cummins'in büyüme stratejisi , fren ve aks pazarlarýndaki liderliðini sürdürmek için inovasyon ve kaliteye odaklanmayý, sürdürülebilir ve verimli güç aktarma organý çözümleri geliþtirmeye olan sürekli baðlýlýðý göstermektedir .

https://thebrakereport.com/cummins-e...le-production/
    Sayýn paslý çivi paylaþým için teþekkürler.
    Cummins'in tedarikçisi olarak egeen'e de yansýr sanýrým bu geliþme. Acaba egeen kapasite artýrýmý da bunun bir sonucu mu?

CPH2125 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,033
    Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,594
    Güzel bir pazartesi olsun arkadaþlar daha önce de yazdým Egeen Kasýmdan sonra saplar geçer. Egeen in falý beni titretti yani yön yukarý çýktý. Patron hiç cö-mert deðil ama umarým bu günden sonra biraz yüzümüz güler. Bir de Osman a sormak lazým bize hep kýzlar gelecek dedi ne gelen var ne de giden. Falýnda 4 yapraklý yonca çýkan Egeen bu günden sonra güldürecek gibi. Alýrým dedim mi alýrým diyen bir patronumuz var.

Dip Not : Ekime kadar çünkü kasým Aralýk civarý biter yeni fabrika diye çok yazdým. Bu gün deðil artýk her gün güne döverek baþlar patron sonra alarak yukarý yaparak kapatýr. Ne de olsa fabrika onun. Bu güne kadar Hisseleri eze eze topladý. Bu günden sonra galiba kazmanýn sapý ile dalar diyorum.

Ne bana, nede Fala, inanmayýn. Bensiz olur da falsýz da kalmayýn !..

AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 313/798 ÝlkÝlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •