Herkesin bildiði bilgi para etmiyor
https://www.instagram.com/olumluyol/reel/DAouTSttmeM/
Herkesin bildiði bilgi para etmiyor
https://www.instagram.com/olumluyol/reel/DAouTSttmeM/
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
KAP Kaç -2 operasyonu çöktü demekki...
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
serbest bölgenin avantajlarý bugün itibari baþlamýþtýr.. Bir alýntý ile bu avantajlara bakalým;
SERBEST BÖLGELERÝN AVANTAJLARI NELERDÝR?
Bu kapsamda serbest bölgelerin avantajlarý þu þekilde sýralanýyor:
1) Yüzde 100 kurumlar vergisi istisnasý
Serbest Bölgede üretim yapan firmalar, Türkiye’de dönem sonunda ödemekle mükellef olduklarý Kurumlar Vergisi’nden istisna tutuluyor.
2) Yüzde 100 gelir vergisi istisnasý
Gerçek ve tüzel kiþilerin serbest bölgelerde gerçekleþtirdikleri üretim faaliyetleri sonucu elde ettikleri kazanç ve iratlardan Gelir Vergisi de alýnmýyor.
3) Muhtasar ödemesi muafiyeti
Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden kullanýcýlar personel için gelir vergisi ödenmediðinden yüzde 25-40 oranýnda ucuz iþçilik saðlanýyor.
4) KDV muafiyeti
Türkiye’den serbest bölgeye yapýlan mal ve hizmet satýþý katma deðer vergisinden muaftýr.
5) Serbest kar transferi
Serbest bölgede elde edilen kâr ve iratlar Türkiye dahil istenilen herhangi bir ülkeye, kambiyo mevzuatýna uygun olarak, vergilendirilmeden serbestçe transfer edilebiliyor.
6) Gümrük vergisi muafiyeti
Serbest Bölgelere giren mallar gümrük vergisinden muaftýr.
7) KKDF muafiyeti
Kabul kredili ithalatlarda uygulanan yüzde 3 oranýndaki Kaynak Kullanýmý Destekleme Fonu serbest bölge içinde uygulanmýyor.
8) Ucuz enerji kullanýmý
Serbest Bölgelerde elektrik ve yakýt KDV’den muaf olduðu için, ucuz enerji kullanýmý saðlanýyor.
yeni fabrika ile yaklaþýk yüzde 70-100 arasýnda kapasite artýþý bekleniyor..
Gelecekte rekabetçi kalabilmek için gerekli yetenekleri ve konumlandýrmayý geliþtirmek için strateji oluþturma ve yatýrým ile Küresel otomotiv OEM'lerinin elektrikli araç (EV) ve hibrit motorlu model üretimini artýrmasý nedeniyle, pazar dinamikleri gereði, Türk otomotiv yan sanayinin geleneksel sistemlerden daha yüksek teknolojiye geçiþe hazýrlandýðýný görüyoruz.
Mevcut iki tesisin tek bir tesiste birleþtirilmesi ve otomatik üretim teknolojisi için robotik ekipmanýn benimsenmesi, Þirketin ölçek ekonomileri ve artan maliyet verimliliði elde etmesini saðlayacak ve e-kamyonlar için aks ve süspansiyon üretmek üzere üretim kapasitesini geniþletecek
Çerçeve anlaþmasýnýn yakýn zamanda kesnleþme haberi geldiðinde
2026 yýlýnda yüzde 30 ciro katkýsý saðlamýþ olacak..
EAT EGE þirketi ile ilgili ticari sicil gaztesinde ilan edilmiþ yazý görmedim. Anladýðým kadarý ile yeni bir þirket kuruluyor ancak ortaklar kim, yer üretim nerde açýklanmdý. Uzun vadede önemli bir karar..
Hele bir numune yollayýn nasýlmýþ seri üretim görelimKap da gelirse 👌
Yer Ýmleri