Günaydýn.En az 4,5 yýldýr her 3 aylýkta 50 milyon cebe atar diye yazdýðýmý herkes hatýrlar .Ýlk defa benim iddiamýn destek gördüðünü görüyorum.Kayserili bir Allahýn kulu çalmamazlýk yapmaz.ytd
Günaydýn.En az 4,5 yýldýr her 3 aylýkta 50 milyon cebe atar diye yazdýðýmý herkes hatýrlar .Ýlk defa benim iddiamýn destek gördüðünü görüyorum.Kayserili bir Allahýn kulu çalmamazlýk yapmaz.ytd
Geçen mayistan bu mayýsa %100 enflasyonu nerde okudunuz.biz de bu ülkede yaþýyoruz.k.icinizdan uydurmayýn.%100enflasyon olan yerde %55 faize kimse para yatýrmaz.iskembei kubradan salladiginiz icin baska doðru söylediklerinize de kimse inanmaz.mubalaga sanatý yapýyorum diyorsanýz o da rakamlarla olmaz.birakin geçen yýlý þu an bile reel faizin %4-5 olduðu konusunda büyük çoðunluk hemfikir.
Can Yücel (21 Aðustos 1926, Ýstanbul - 12 Aðustos 1999, Ýzmir[1][2]), modern Türk þair ve çevirmendir. Kullandýðý kaba ama samimi dil ve bariton[3] sesiyle okuduðu þiirlerle Türk Edebiyatý'nda farklý bir tarz yaratmýþtýr. 7 yýl süreyle Millî Eðitim Bakanlýðý yapan Hasan Âli Yücel'in oðludur, bir yazýsýnda þöyle demiþti;bana þiiirlerimde neden bu kadar küfrediyorsun usulsüz, ulan nasýl anlatayým bu kadar operasyo çocuðunu küfürsüz..allah rahmet eylesin...
Þansý arayacak vaktimiz olmadý!
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Son düzenleme : Filozof; 02-06-2025 saat: 11:59.
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Yani endeksin yükselmesi, borsanýn yükselmesi anlamýna gelmiyor. Ya da þöyle söyleyeyim: Hisse senetlerinin yükselmesi anlamýna gelmiyor.
Borsanýn en aðýr toplarýna bakalým:
Arçelik: Koç Holding’in amiral gemisi… Hissesi 600 gün önceki fiyatta.
Hektaþ: Bin gün önceki fiyatta! Dile kolay, bin gün.
Tüpraþ: 600 gün!
“Saðlam sanayi hisseleri” diyerek bu hisseleri alan yatýrýmcýlarýn kaybýna bakar mýsýnýz?
Peki, neden bu fiyatlardan hâlâ iþlem görüyorlar?
Eðer bu kadar ucuzlarsa, yüzde 50-60 enflasyonun olduðu bir ülkede hisse senetleri neden bu kadar ucuz kalýyor?
Bunun tek bir nedeni var:
Türk borsasýna para girmiyor.
Peki para girmiyorsa o büyük hacimler nedir?
Söyleyeyim: büyük hacimler, makineyle yani algoritmayla yapýlan al-sat iþlemlerinden kaynaklanýyor. Ciddi bir para giriþi yok. Zaten halka arzlarla birlikte bu piyasadan ciddi bir para çýkýþý oldu.
Bir de üstüne üstlük yabancýlar sattý, çýktý, gitti.
Ýþte borsada biz bize kaldýk.
Böyle olunca da maalesef borsa yükselmiyor.
Peki bu borsanýn ne zaman yükseleceðini öngörebilir miyiz?
Bu þartlar altýnda borsadaki yükseliþin saðlýklý olacaðýný söylemek imkânsýz. Çünkü en ufak bir yükseliþte birileri hemen gelip satýþ yapýyor, sonra tekrar aþaðýdan yerine koyuyor. Yani bir arbitraj borsasý haline geldik.
Bu sebeple, bu borsadan kýsa ve orta vadede maalesef umut yok.
Peki, borsa nasýl kurtulur?
Borsanýn kurtulabilmesi için önce rasyonel bir yönetimin olmasý lazým.
Ekonomi yönetiminden bahsetmiyorum; Türkiye’nin yönetim þeklinden bahsediyorum.
Bakýn, Cumhurbaþkanlýðý Sistemi…
Bu sisteme geçtiðimiz günden beri ülkenin iki yakasý bir araya gelmedi. Ýþte sorunun kaynaðý bu!
Öncelikle Türkiye yeniden sistemini deðiþtirmeli.
Türkiye, dünyanýn kabul edebileceði bir yönetim anlayýþýna geçmek zorunda.
Bu olmadýðý sürece, siz bu yöntemle devam ettiðiniz sürece, ülkenize kimse gelmez.
Koca bir ülkeyi tek bir kiþinin kararname ile yönettiði bir yer hâline getirirseniz, yatýrým için kimse gelmez. Gelmiyor da…
Ýþte borsadaki fiyatlara tekrar tekrar dönüp bakýn.
Siz hâlâ “Bizim hisselerimiz çok ucuz, zamanla yükselecek” diye bekleyip durun.
Kolay gelsin.
https://www.paramedya.com/devami/132...an-yukselecek/
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Düþ düþ nereye kadar?
Yer Ýmleri