Acaba aðam buradan

bir þey kapar mý
Savunma sektöründe Fransýz-Alman ortaklýðý: ARQUUS ve Daimler Truck güçlerini birleþtiriyor
03.07.2025
Mercedes-Benz Özel Kamyonlar
Versay (Fransa) / Leinfelden-Echterdingen (Almanya) - Fransýz askeri araç üreticisi ARQUUS ve Alman ticari araç üreticisi Daimler Truck, proje bazýnda yakýn bir þekilde birlikte çalýþmak istiyor. Bu ortaklýk, iki þirketin kendi iþ faaliyetlerinin ötesinde stratejik iþbirliðine hizmet ediyor ve askeri tekerlekli araçlar alanýnda ortak araç geliþtirme, üretim, satýþ ve servisleri içeriyor. Ýki þirket, savunma sektöründeki müþterilerin ihtiyaçlarýný daha iyi karþýlamak için özel ürünler ve süreçler geliþtirmeyi hedefliyor ve özellikle Fransýz Ordusu'nun lojistik kamyon filosunun gelecekteki modernizasyonuna katkýda bulunmaya odaklanýyor. Bu amaçla ARQUUS ve Daimler Truck, Fransa ve Almanya'daki tesislerinde uzmanlýklarýný ve yeteneklerini birleþtiriyor.
Emmanuel Levacher, ARQUUS CEO'su: "Bu ortaklýk bizi birlikte ileriye taþýyacak. Her iki þirket de silahlý kuvvetlerin ihtiyaçlarýný çok iyi biliyor ve birbirlerinin uzun yýllara dayanan deneyimlerinden de faydalanacak. Bunun ortak araç geliþtirme, üretim uzmanlýðý alanýndaki sinerjiler ve müþterilerimiz için optimize edilmiþ hizmet üzerinde olumlu bir etkisi olacak."
Daniel Zittel, Savunma Satýþlarý Baþkaný, Daimler Truck: "Askeri ticari araçlar alanýnda çok fazla deneyim ve uzmanlýða sahip bir þirket olan ARQUUS ile ortaklýktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlikte iyi giden þey burada birlikte büyür: Þirketlerimiz uzun süredir Fransa ve Almanya'da üretim yapýyor, ürünlerimiz son derece uyumlu, savunma sektöründeki yaklaþýmlarýmýz, fikirlerimiz ve hedeflerimiz örtüþüyor. Þimdi askeri ticari araçlar konusunda güçlü yönlerimizi birleþtiriyoruz ve yakýn iþbirliði içinde iki ülkemizin savunma hazýrlýðýna belirleyici bir katkýda bulunmak istiyoruz."
Fransa ve Almanya'da araç üretimi
ARQUUS ve Daimler Truck, Fransa ve Almanya'da Savunma araçlarý üretimi için ilgili üretim tesislerini sürdürüyor. Fransýz askeri uzman, yalnýzca Versay'da bulunan genel merkezinin bulunduðu ülkede üretim yapýyor. ARQUUS'un üretim tesisleri, Fransa'nýn merkezindeki Garchizy ve Limoges'te bulunuyor. Daimler Truck, Savunma araçlarýný Fransa sýnýrýna yakýn Wörth am Rhein'da ve Molsheim'daki (Alsace, Fransa) tesisinde monte ediyor. Molsheim tesisi, toplamda 3.000'den fazla kiþiyi istihdam eden Daimler Truck'ýn Fransa'daki endüstriyel operasyonlarýna entegre edilmiþtir. Gelecekte, Fransýz-Alman ortak projesi, komþu ülkelerdeki tesislerin güçlendirilmesine de katkýda bulunmalýdýr.
Yer Ýmleri