Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Soyle bir grafik lazým!
bu grafik Cumminse ait!
Ege Endüstri ve Ege Fren Yapýsý
Ege Endüstri ve Ticaret A.Þ., Bayraktar Holdinge ait bir otomotiv parça üreticisidir (%64 pay) ve halka açýk olarak Borsa Ýstanbulda iþlem görmektedir
Bu grup içinde faaliyet gösteren Ege Fren Sanayi ve Ticaret A.Þ., 1987 yýlýnda kurulmuþ olup %51i Bayraktar Holding / Ege Endüstri, %49u Cummins Inc. tarafýndan ortaklaþa sahip olunan bir þirket olarak faaliyet göstermektedir
Ortaklýk Modeli ve Faaliyet Alanlarý
Ege Fren, Cummins ile bir joýnt-venture (ortak giriþim) þeklinde yapýlandýrýlmýþ olup, ticari araçlar için fren sistemleri, fren alt parçalarý ve otomotiv komponentleri üretmektedir
Ege Fren
Ege Endüstri (%51), Cummins (%49)
Fren teknolojileri, otomotiv parçalarý üretimi
Ege Endüstri, Cummins ile doðrudan ortak deðildir.
Ege Fren, Cummins ile ortak giriþim (****tventure) olarak faaliyet gösterir.
Bu yapý sayesinde Cumminsin teknoloji ve mühendislik birikimi ile Ege Endüstrinin yerli sanayi gücü birleþtirilmiþtir.Keþke Egeene talibiz diye haber yollasalar
![]()
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Adem Ayandan alintidir!
https://x.com/ademayan66/status/1950...944904148?s=46
10 yýl sonra ne olur bilinmez
Borsada yýllar önce yaþadýðým bir anýmý daha sizlerle paylaþmak istiyorum:
Temel analize ilgi duyduðum ilk zamanlar #egeen hissesini inceliyorum,
O zamanlar forum siteleri daha bir meþhur
Yaptýðým analizleri de orada paylaþýyorum.
Neyse #egeen hisseni inceledim temel ne diyorsa onu yazdým.
O dönem bu hissenin rasyolarý temel olarak pahalýydý.
Þirket 4-5 pd/dd oraný ile iþlem görüyordu.
f/k yine yüksekti.
Daha doðrusu kitap ne diyorsa ben onu yorumlamýþtým.
Forumda bir kiþi aynen þunu yazdý bana,
-Kardeþim iyi hoþ analiz yapmýþsýn ama bu þirketin beklentisi nedir ? hikâyesi nedir ? Bunlara hiç deðinmemiþsin bu analiz çöp olur ,bu þirketin MAN, MERCEDES hikayesi var,
Uzun soluklu bir hikâye diye ,yazmýþtý.
O dönem ben de ona karþýlýk olarak:
-Olsa ne olur ? Þirket zaten fiyatladý yazmýþtým.
Evet ilk 2-3 hafta ben haklý çýktým.
Ama ondan sonraki 10 senede o arkadaþ haklý çýktý.
Ben sadece veriyi yorumlamýþtým, gelecekte olabilecek durum hakkýnda hiçbir bilgim yoktu.
Ve sonra anladým ki bu iþ sadece 3-5 temel kavramý bilmekle olmuyor.
Evet ,onlar da bilinmeli ama geleceðe odaklanma , hikayeye odaklanmak birçok þeyin önünde.
O gün, bugündür , araþtýrmalarým hep bu konuda olmuþtur.
bir adam vardý caný sýkýlan!
https://www.youtube.com/watch?v=4Llnnx9SeOU
![]()
6 aylýk gelecek olan bilanço yani II. Qtr bilanço beklentisi için nbeklentiler negatif ve bilanço beklentiler doðrultusunda zarar olarak gelirse nasýl fiyatlama olacaðý muamma . Çünkü zaten çok negatifi aldýk diyen spek kaðýdý alýp da götürebilir dur az daha basayým da diyebilir. Bu Yüzden Az sakin oturup limonatayý yudumlarken BBQ 'deki eti süzmek daha mantýklý .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
inþallah darýsý eski model kamyon ve otobüslere de olur!
ÖTV'siz sýfýr yerli araç fýrsatý! Meclis'e sunuldu... 20 yaþ üstü aracý olanlarý kapsayacak, hurdaya çýkarýlacak
ÖTV'siz sýfýr araç alma imkanýný öngören yasa tasarýsý Meclis'e sunuldu. 20 yaþýný doldurmuþ araca sahip olan vatandaþlarý kapsayacak olan yeni düzenlemeye göre; 'hurda' aracýný trafikten çeken vatandaþlar, çevreci yerli üretim araçlarý ÖTV ödemeden satýn alabilecek. Söz konusu düzenlemenin yasalaþmasý halinde, yüz binlerce araç sahibine ÖTV'siz sýfýr yerli araç fýrsatý doðabilir.
ÖTV'siz sýfýr yerli araç fýrsatý! Meclis'e sunuldu... 20 yaþ üstü aracý olanlarý kapsayacak, hurdaya çýkarýlacak
30.07.2025 09:37
Neredeyse hurdaya çýkacak olan, 20 yaþýný doldurmuþ araca sahip olan vatandaþlara ÖTV'siz sýfýr araç alma imkaný sunacak olan düzenleme Meclis'e geldi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Þevkin, 20 yaþ ve üzeri araç sahiplerinin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden yerli üretim sýfýr araç alabilmesini öngören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sundu.
20 YAÞ ÜSTÜ ARACI OLANA ÖTV MUAFÝYETÝ
Söz konusu teklife göre, 20 yaþ üstü araçlarýný hurdaya ayýran vatandaþlara, yerli üretim yeni bir araç alýrken ÖTV muafiyeti saðlanacak.
ÖTV siz sýfýr yerli araç fýrsatý! Meclis e sunuldu... 20 yaþ üstü aracý olanlarý kapsayacak, hurdaya çýkarýlacak 1
AMAÇ: ÇEVREYE VE EKONOMÝYE KATKI
Milletvekili Þevkin, hazýrlanan teklifin amacýnýn çevreye ve ekonomiye zarar veren eski araçlarýn trafikten çekilmesi olduðunu belirtirken; çevre dostu araç kullanýmýný artýrmak ve yerli otomotiv sektörünü desteklenmesi hedefleniyor.
ÖTV siz sýfýr yerli araç fýrsatý! Meclis e sunuldu... 20 yaþ üstü aracý olanlarý kapsayacak, hurdaya çýkarýlacak
ÖTV'SÝZ YERLÝ SIFIR ARAÇ ALABÝLECEKLER
20 yaþýný doldurmuþ araca sahip vatandaþlara ÖTV'siz yerli sýfýr araç alma imkâný saðlayacak kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklife göre, eski aracýný trafikten çeken vatandaþlar, çevreci yerli üretim araçlarý ÖTV ödemeden satýn alabilecek. Amaç, çevreyi koruyup yerli üretimi desteklemek.
ÖTV siz sýfýr yerli araç fýrsatý! Meclis e sunuldu... 20 yaþ üstü aracý olanlarý kapsayacak, hurdaya çýkarýlacak 3
Ayný zamanda eski araçlarýn geri dönüþüme kazandýrýlmasýyla, hem atýk malzemelerin deðerlendirilmesi hem de yeni iþ alanlarýnýn oluþmasý bekleniyor. Bu yönüyle teklif, çevreci politikalarýn yaný sýra ekonomik sürdürülebilirliðe de katký sunmayý amaçlýyor.
KOMÝSYON SÜRECÝ BAÞLIYOR
Teklifin TBMM komisyonlarýnda görüþülmesi bekleniyor. Düzenlemenin kabul edilmesi halinde, yüz binlerce araç sahibine ÖTV'siz yerli araç fýrsatý doðabilir. Yasa teklifi, ayný zamanda Türkiye'nin döngüsel ekonomi hedefleriyle de uyumlu bir adým olarak deðerlendiriliyor.
ÖTV siz sýfýr yerli araç fýrsatý! Meclis e sunuldu... 20 yaþ üstü aracý olanlarý kapsayacak, hurdaya çýkarýlacak 4
CHP’li Dr. Müzeyyen Þevkin’in hazýrladýðý kanun tekli aynen þöyle:
“ÖZEL TÜKETÝM VERGÝSÝ KANUNUNDA DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR KANUN TEKLÝFÝ
MADDE 1- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayýlý Özel Tüketim Vergisi Kanununa aþaðýdaki geçici madde eklenmiþtir.
“GEÇÝCÝ MADDE 10- Bu maddenin yayýmý tarihinden 31/12/2025 tarihine kadar bu Kanuna ekli (II) sayýlý listedeki [(87.11), (88.02), (8901.10.10.00.11), (8901.10.90.00.11) ve (89.03) G.T.Ý.P. numaralý araçlar hariç]
kayýt ve tescile tâbi 20 ve daha büyük yaþtaki taþýt araçlarýnýn, kendi adlarýna kayýtlý olan gerçek veya tüzel kiþiler tarafýndan, bu araçlarýn bir daha kullanýlmamak üzere hurdaya çýkartýlarak hurdaya çýkarýlan araçla ayný cinsten [(87.03) G.T.Ý.P. numaralý araçlardan sadece motor silindir hacmi 1600 cm3ü geçmeyen] bir aracýn ilk iktisabýnda, özel tüketim vergisi alýnmaz.
5/1/1961 tarihli ve 237 sayýlý Taþýt Kanunu kapsamýna giren kurumlar (belediyeler hariç) birinci fýkra hükmünden yararlanamazlar.
Hurdaya çýkartýlan araçlarýn yaþý, tescil iþleminin yapýldýðý yýl dikkate alýnmaksýzýn tescil belgesinde yazýlý model yýlýnda aracýn bir yaþýnda olduðu kabul edilmek suretiyle tespit olunur.
Bu maddenin uygulanmasýna iliþkin usul ve esaslar Hazine ve Maliye Bakanlýðýnca belirlenir.
MADDE 2- Bu Kanun yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaþkaný yürütür.
bfren tavana gidiyor dingil iþinde para yok hadi de fren iþinde de mi yok![]()
Trump: Hindistan'a %25 tarife
Bu haber Egeene yarar aç fabrikayý aç üretim imkanlý hale geldi
Son Dakika
15:14
30 Temmuz 2025, Çarþamba
TRUMP, HÝNDÝSTAN'DAN GELEN ÜRÜNLERE YÜZDE 25 GÜMRÜK VERGÝSÝ UYGULANACAÐINI AÇIKLADI
Hindistanýn en büyük aks (dingil) üreticilerinden bazýlarý ve öne çýkan þirketler aþaðýda listelenmiþtir:
Öne Çýkan Aks Üreticileri
Automotive Axles Limited (AAL)
21 Nisan 1981de Kalyani Group ile Meritor Heavy Vehicle Systems (ABD) tarafýndan kuruldu.
Hindistanýn en büyük baðýmsýz aks üreticilerinden biri olup; çekiþli akslar (drive axles), ön yönlendirme akslarý, savunma ve off-highway uygulamalara yönelik ürünler üretiyor.
Üretim tesisleri Mysuru (Karnataka), Pantnagar ve Jamshedpurda yer alýyor
Rockman Industries Ltd.
Hero Group çatýsý altýnda yer alýr. 1960tan beri alüminyum döküm bileþenleri ve aks gövdeleri gibi otomotiv parçalarý üretmekte.
EV (elektrikli araç) segmentine de hizmet vermektedir
Axles India Ltd.
1983 yýlýnda Wheels India ve Dana Corporation ortaklýðýyla kuruldu.
Orta ve aðýr ticari araçlar için presli aks (pressed axles) üretimi yapýyor ve büyük aks tedarikçilerinden biri konumunda .
Talbros Engineering Ltd.
Faridabad, Haryana merkezli olup yýllýk 3 milyon aks mili (axle shaft) kapasitesine sahip.
Hafif, orta ve aðýr araç segmentleri için OEMlere yönelik üretim yapýyor
GNA Axles Ltd.
1993 yýlýnda kurulmuþ olup, ticari ve yol dýþý (offhighway) araçlar için aks milleri, drive shaft ve spindle gibi komponentler üretiyor.
Hem iç pazarda hem dýþ pazarda önemli OEMlere hizmet veriyor
Super Axle Pvt. Ltd.
1998 yýlýnda Hisar, Haryanada kuruldu.
Römork ve traktör akslarý, spindeller ve süspansiyon montajlarý konusunda uzman; hem OEM hem yedek parça pazarýnda güçlü
Hindustan Advanced Axles Pvt. Ltd.
2006da Karnal, Haryanada kurulan þirket; aðýr hizmet akslarý ve süspansiyon sistemleri üretiyor.
Hem iç pazarda hem ihracatta faaliyet gösteriyor
Pazardaki En Büyük ve Lider Þirket
Wresearche göre en büyük baðýmsýz aks üreticisi Hindistanda Automotive Axles Limited (AAL)Keskin üretim kapasitesi ve geniþ OEM hizmetiyle öne çýkmakta
Ayrýca Rockman Industries (EV segmenti dahil) ile Axles India Ltd. de önemli paya sahip yerli firmalar arasýnda yer alýyor
Yer Ýmleri