dün bir çok büyük kaðýt için ilk halka arzda 1000 lot alýnsa yaklaþýk elinde ne kadar hisse olur ne kadar temettü alýnýr diye kendim de chatgpt de hesaplama yaptýrdým. uzun vadede 30 , 35 yýl gibi zamanda 1000 lot hisseden müthiþ büyük servetler ortaya çýkýyor. yanlýþ hatýrlamýyorsam temettüleri geri yatýrmaksýzýn halka arz da bin lot alýnan ereðlu temettüleri yatýrmaksýzýn 45 milyon lot kadar yapýyordu. benden genç arkadaþlara nacizane tavsiye uzun vadeli büyük þirketlerden 500 yüz 1000 lot alýp atsýnlar. hiç bakmadan kilitlesinler ekranlarýný bakmasýnlar bile temettülerini de gerekirse alýp yesinler. ülkenin bekasý ile sorun olmasýn o para sonsuza kadar o soyun bütün nesillerini dünyadan geçirir. demem o ki dostlar egeen de çok kazandýrdý ve yine de kazandýrýr yukarýda rafýk ýn belirtiði gibi daha kurumsal yabancý ortaðýn olduðu yapýlara uzun vade yatýrým yapsanýzda para kazanýrsýnýz. sinir stres olup keyfinin kaçacý bir hisseye yatýrým yapmak heleki patronun oyun alýna çevirdigi bir hissede insanýn keyfini kaçýrýyor. alýn bakýn brisa diyoruz deðil mi birisanýn bir arsasý var yarýn bir gün ben bütün üretimi aksaraydaki yeni fabrikaya taþýyorum dese , arsa deðeri yatýrýmcýyý ihya eder. ben kafamýn almadýðý içimi huzursuz eden hiç bir þirkete yatýrým yapmaya çalýþýyorum ama ne varki bedelsiz zaafiyetim de yok deðil.
Bu arkadaþ çok samimi. Gerçek bir vaka. Bunun gibi egeen maðduru çok.
Yeni fabrika ve yeni iþ iliþkileri reklamýna inandý. Bir kaðýdýn 18.300'den 6800'e geleceðine kim inanýrdý. Verdiler coþkuyu, verdiler coþkuyu ve çok kiþiyi mahvettiler. Bir çok kiþinin maliyeti 10.000-11.000 lira ve kaç senedir zararýný çýkartmanýn peþinde.
CPH2125 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Halâ mý yaa hocam,vallahi yatýyorum kalkýyorum mürekkep yalamadýðýma dua ediyorum.
Abi devir deðiþti borsa deðiþti sistem deðiþti paranýn yönü yöntemi deðiþti yani kýsaca herþey deðiþti hatta çelik bile deðiþti,ama senin zihniyet deðiþmedi,vallahi billahi brawooooooo hocam.![]()
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
He he endeks düþünce en dirençli bu durdu, her yerden y(alýyor) ve 590 katrilyon kentrilyonumuzla düþtükçe ekliyorduk ki fabrika açýlmýþ ve 9200 altýný artýk mömkünnn döðül görmeyecektik ya ters indikatör. Ne oldu hösttt datýmsý bilir kiþi gördün mü aynayý Konyayý???
Yer Ýmleri