Egeenin gitmesi iin bir bahane lazm ite bahane ne bekliyor!!!
Kurulutan yaplan basn aklamas aada bulunuyor:
Sermaye artrmnin tam zaman denizden kin da toplann
Kurulutan yaplan basn aklamas aada bulunuyor:
Mercedes-Benz Trk, gerekletirdii yatrmlarla tedarik zinciri operasyonlarna bir halka daha ekliyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz Trk, deniz ar lkelerdeki Daimler Truck tesislerine yerli tedarikilerden temin edilen retim paralarnn gnderimini salayacak Trkiye Consolidation Center€š€ at.
Daimler Truck AG G Aktarma Sistemleri Bakan Yari Prsn al iin u ifadeleri kulland: €š€œDaimler Buses a ierisinde, en byk entegre otobs retim tesisi olan Hodere Otobs Fabrikas ve Mercedes-Benz Trucks€š€n 3 byk kamyon retim tesisinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikas ile hizmet veren Mercedes-Benz Trk, Daimler Truck AG a ierisinde ok nemli bir konuma sahip. Bugn aln yaptmz Consolidation Center ile de bu nemli konumu daha da pekitiriyor. Bugne kadar tedarik hacimlerine ve tedarik zinciri operasyonlarmza bal olarak farkl zamanlarda 5 merkezimiz ile hizmet vermekteydik. Almanya, Amerika, Brezilya, Japonya ve Hindistan'daki merkezlere ilave olarak da bugn altnc Consolidation Center€š€n aln Trkiye€š€de yapmaktan byk mutluluk duyuyoruz. Projenin hayata gemesinde byk katk salayan Trkiye ve Almanya€š€daki alma arkadalarm gnlden tebrik ediyorum€š dedi.
Mercedes-Benz Trk cra Kurulu Bakan Ser Sln ise alta yapt konumada; €š€œBugn burada hep birlikte aln yaptmz Consolidation Center, retim kapasitesine sahip olup ihracat yapamayan veya halihazrda Almanya zerinden dier lokasyonlara dolayl ihracat yapan yerel tedarikilerimizin kresel arenaya almalarna byk frsatlar sunuyor. Bu merkez ile yerli tedarikilerimiz kamyon ve otobs retim paralarn Brezilya ve Amerika'ya daha ksa srede ve daha kolay biimde ulatrma imkanna sahip olacak. Merkez, yerel tedarikilerin ihracat hacimlerini artrarak lek ekonomisinden faydalanmalarna ve maliyet avantaj salamalarna da yardmc olacak. u an 19 kiiden oluan bir ekiple ynettiimiz bu merkezden, Trkiye€š€deki yaklak 80 farkl tedarikiden temin edilebilecek 600 farkl retim paras ile yllk toplamda 400 konteynerlik gnderim yapmay planlyoruz. Tedarik zincirine ve yerel tedarikilerimize katk salayarak lkemizin ekonomisine olan katkmz da artrarak srdreceiz€š dedi.
Trkiye Consolidation Center, Trk Tedarikilere Kresel Rekabet Gc Kazandracak
Yerel tedarikiler, rnlerini Almanya yerine Mercedes-Benz Trk Genel Mdrlk Kamps€š€nde yer alan Consolidation Center€š€a gndererek, ihracat prosedrlerine taklmadan Trkiye zerinden deniz ar ihracat ile Brezilya ve Amerika€š€ya daha ksa srede ulatrabilecek. Mercedes-Benz Trk€š€n at irketi Daimler Truck AG€š€nin verimli ve daha srdrlebilir tedarik zincirleri oluturma stratejisine katk salayacak olan merkez, yerel tedarikilerin ihracat hacimlerini artrarak lek ekonomisinden faydalanmalarna ve maliyet avantaj salamalarna yardmc olacak. Bylece kresel pazardaki rekabet glerini artrmalarna da katkda bulunacak. Bununla birlikte merkez, yerel tedarikilerin Mercedes-Benz Trk€š€n kresel andan faydalanmalarn salarken, istihdama ve ekonomiye katk sunacak.
irkete gvenip yatrm yapan yatrmc 2024 Maysta 18300 olan hisse 2026 Nisan aynda 5.515 olan hissenin orta harcanm bir insandr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldm notlardr.Bu bilgilere dayanlarak yatrm karar verilmesi beklentilerinize uygun sonular dourmayabilir
irkete gvenip yatrm yapan yatrmc 2024 Maysta 18300 olan hisse 2026 Nisan aynda 5.515 olan hissenin orta harcanm bir insandr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldm notlardr.Bu bilgilere dayanlarak yatrm karar verilmesi beklentilerinize uygun sonular dourmayabilir
12000 - 12100 aralndan verdiklerini 12500 e kadar kafasna yedi umarm
akllanmtr. Bir daha versin gene taklaya gelir. Bu spek sopa yemeden
akllanmyor.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turu kur tavsiyesi deildir, sadece FaL ve dedikodu.
https://www.lojiport.com/service/amp...ak-116734h.htm
Neyse yarn akama ancak anlar yabancve iimizdeki orbacilar ve iimizdeki rlandal bankofcular infocular
![]()
Mercedes, Trkiye'den yerli paralar ihra edecek
Mercedes-Benz Trk, Daimler’in dnyadaki 42 fabrikaya tedarik salayan retim Paralar Datm Merkezlerinden 6’ncsn Trkiye’de at. Ser Sln yerel tedarikilerden topladklar paralar ihra edeceklerini belirterek, yaplan ihracatn yakn zamanda 150 milyon euroyu bulacan syledi.
Mercedes, Trkiye'den yerli paralar ihra edecek
Mercedes Benz Trk, yerli tedarikilerin kamyon ve otobs retim paralarn tek noktada toplayarak, at irketi Daimler Truck AG’nin Brezilya ve Amerika’daki retim tesislerine Trkiye’den direkt ulam salayacak olan ‘Consolidation Center’ hizmete koydu. Yeni merkez, denizar ihracat gerekletirmenin yan sra yerli tedarikilerin kresel pazardaki rekabet gcn artrmalarnda kaldra grevi stlenecek.
Mercedes Benz Trk, Trkiye’deki yerel tedarikilerden rnleri toplayarak Daimler fabrikalarna gndermek iin retim Paralar Datm Merkezi at. Ala Mercedes Benz Trk cra Kurulu Bakan Ser Sln ile Daimler Truck G Aktarma sistemleri Bakan Yaris Prsn katld.
Ser Sln, yerel tedarikilerden aldklar rnleri burada toplayp gndereceklerini belirterek, “Yedek para iin lkemizden 350 milyon euroluk para gidiyor. Bunun yars datm merkeziminden geecek. Bugn ilk konteynerimiz gidiyor. 25-30 milyon euro ile balayacaz. Ksa srede 150 milyon euoya ulaacaz” dedi. Sln bu sayede Trk tedarik sanayine yeni bir kap atklarn ve ihracat kolaylatracaklarn aktard.
Ksa srede 150 milyon Euroya ulamay hedefliyoruz
Sln; “Bu rnek gsterilecek bir proje. Bugn itibariyle daha ilk konteynermz gndereceiz. Trkiye'de toplam tedarik zinciri endstrisinden 350 milyon Euro'lu mal tedarik ediyoruz. Yllk 4 bin konteynerden bahsediyoruz. Bugn itibariyle 25-30 milyondan balyoruz ama hedefimiz ok ksa bir sre ierisinde 100-150 milyon euroya ulamak.” dedi.
Tedarik sanayine byk bir imkan salayacak
Kk hacimlerden ihracat yapabilmenin zorluuna deinen Sln, konumasna yle devam etti: “Byle bir global markalarn tedarikisi olmak belirli sreleri gerektiriyor. Dolaysyla bu toplama merkezi gerekten tedarik sanayine byk bir imkan salayacak, frsat getirecek.”
Trkiye’nin kabiliyetini gsteriyor
Trkiye’deki Hodere Otobs fabrikasnn dnyann en byk otobs fabrikas, Aksaray kamyon fabrikasnn da dnyann en byk ikinci byk kamyon fabrikas olduunu vurgulayan Prsn, Trkiye iin ok nemli bir proje olduunun altn izdi. Toplanma merkezi ile Kanada, ABD ve Brezilya’ya mal gndereceklerini belirten Prsn, “Proje bir yl gibi ksa bir srede hayata geti. Bu da Trkiye'nin kabiliyetini de gsteriyor. Onun iin de bugn ok mutluyuz.”
Trkiye 6. Operasyon merkezi oldu
lk olarak Almanya’da 2002 senesinde byle bir konsolidasyon merkezi kurduklarn belirten Prsn, “Ondan sonra Amerika'ya gittik, Brezilya'ya, Japonya'ya, Hindistan'a gittik. Aslnda bir nevi Trkiye' iin ge kaldk diye konuabiliriz. Byk bir adm attk ve Trkiye altnc operasyon merkezimiz oldu” eklinde konutu.
Yer mleri