tey tey tey
Daimler Truck ve Volvo Group'un ortak giriþimi cellcentric, endüstriyel ölçekte yakýt hücresi üretimi için pilot üretim tesisini açtý
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Geleceðin karbon nötr ulaþýmýnda önemli bir kilometre taþý olan Daimler Truck ve Volvo Group'un ortak giriþimi cellcentric, büyük ölçekli üretime doðru önemli bir adým daha atarak endüstriyel ölçekte yakýt hücresi üretimi için pilot üretim tesisini açtý.
Daimler Truck ve Volvo Group'un 2021 yýlýnda hidrojen bazlý yakýt hücresi sistemleri geliþtirmek ve üretmek için kurduðu cellcentric, karbon nötr ulaþým hedefi doðrultusunda önemli bir kilometre taþýna daha imza attý. cellcentric, hidrojen bazlý yakýt hücresi pilot üretim tesisini açtý. Geliþtirme aþamasý ve prototip üretiminin ardýndan cellcentric, attýðý bu önemli adýmla birlikte kamyonlar için endüstriyel ölçekte yakýt hücresi üretimine baþlayacak.
Yakýt hücrelerinin dünya genelinde öncü üreticisi olmayý ve böylece 2050 yýlýna kadar karbon nötr ve sürdürülebilir ulaþýmý hedefleyen cellcentric, ilk aþamada aðýr yük taþýmacýlýðý için düþük maliyetli yakýt hücresi sistemini geliþtirecek. Ayný zamanda aðýr hizmet tipi taþýmacýlýkta kullanýmý amaçlanan yakýt hücresi sistemlerini geliþtirme ve üretmenin yaný sýra, son derece karmaþýk bileþen gruplarý kapsamýnda tam kapsamlý bir ekosistem de oluþturacak. Bu ekosistem, tahrik sistemi bileþen çözümlerinin araç yönetim sistemine kusursuz þekilde entegrasyonunu saðlamasýnýn yanýnda, müþterilere benzersiz kalitede ürünlerin sunulmasýna da olanak tanýyacak.
cellcentric, yakýt hücresi sistemlerinin yaþam döngüsü sonunda çevre dostu yöntemlerle geri dönüþtürülmesini planlýyor. Döngüsel ekonomi konseptine dayalý yaklaþýmýyla, cellcentric, kaynaklarý, malzemeleri ve ürünleri mümkün olduðunca çevreye duyarlý ve verimli bir þekilde kullanmayý hedefliyor.
lgili basýn bültenine ve görsellerin yüksek çözünürlüklü versiyonlarýna Mercedes-Benz Türk medya websitesi'nden ulaþabilirsiniz.
Mercedes-Benz Türk Hakkýnda:
Mercedes-Benz Türk, 1967 yýlýndan bu yana Türkiye'de aðýr ticari araç endüstrisinin öncüsü olarak faaliyet göstermektedir. Þirket, 2020 yýlýna kadar kamyon ve otobüs gruplarýndaki faaliyetlerine ek olarak Mercedes-Benz marka hafif ticari araçlarýn ve Daimler AG çatýsý altýndaki tüm otomobil markalarýnýn satýþýný gerçekleþtirmiþtir. Daimler AG, 2020 yýlýnda kamyon ve otobüs ile otomobil ve hafif ticari araçlar birimlerini iki ayrý þirket yapýsý altýnda topladý. 01.12.2021 itibarýyla da ayrý bir tüzel kiþilik olan "Daimler Truck AG"' þirketi altýnda; Mercedes-Benz Türk A.Þ., Daimler Truck'ýn 3 büyük kamyon üretim tesisinden biri olan Aksaray Kamyon Fabrikasý, Daimler Buses'ýn dünyadaki en büyük otobüs üssü olan Hoþdere Otobüs Fabrikasý ve bünyesinde bulunan iki AR-GE merkezi ile Kamyon ve Otobüs gruplarýndan sorumlu olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yaklaþýk 1.4 milyar avro yatýrým hacmiyle Mercedes-Benz Türk A.Þ. bugün Türkiye'nin en büyük yabancý sermaye yatýrýmlarýndan biridir ve 7.000'i aþkýn personel istihdam etmektedir.
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Yer Ýmleri