Detaylı incelemedim ama kar da, temettü de iyi görünüyor, sadece endeksin kötü zamanına denk gelmesi iyi olmadı.
Detaylı incelemedim ama kar da, temettü de iyi görünüyor, sadece endeksin kötü zamanına denk gelmesi iyi olmadı.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Aksa Akrilik, ''aksa hydrogen'' marka başvurusu (No: 2025/133117) ile hidrojen depolama sektöründeki ticari faaliyetlerini resmileştirmiştir. Bu adım, şirketin sadece bir elyaf üreticisi olmaktan çıkıp, ağır vasıta lojistiğinde karbon emisyonunu düşürecek yüksek teknolojili sistem sağlayıcısına dönüşümünü temsil etmektedir.
Stratejik Operasyonel Detaylar
Entegre Üretim Yapısı: Tip IV hidrojen tanklarının üretimi Akkök Holding bünyesinde dikey entegrasyonla yürütülmektedir. DowAksa (Aksa Carbon) karbon elyafı sağlar, Akkim epoksi reçine matrisini üretir ve Epsilon Kompozit filament sarım teknolojisiyle nihai tank üretimini gerçekleştirir.
Müşteri Portföyü: Ağır ticari araç segmentinde Ford Otosan ile stratejik iş birliği kurulmuştur. Üretilen tanklar, hidrojenli kamyonlarda kullanılmak üzere 700 Bar basınca dayanıklı şekilde tasarlanmıştır.
Yatırım ve Kapasite: Epsilon Kompozit bünyesindeki pilot hat için yaklaşık 20 milyon USD tutarında bir yatırım bütçesi ayrılmıştır.
Zaman Çizelgesi: Pilot üretimin 2025'in son çeyreğinde başlaması planlanmıştır; 2026-27 yıllları ise ticari ölçeklendirme ve sevkiyat yılı olarak hedeflenmektedir.
Kaynak:
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...-otosan/743668
https://www.dunya.com/sirketler/akko...-haberi-782127
https://www.turkpatent.gov.tr/arasti...form=trademark
Bu genel bir analiz olup yatırım tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doğrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalısın.
"Epsilon Kompozit'in" adı "Aksa İleri Kompozit Teknolojileri ve Havacılık Sanayi Anonim Şirketi" olarak değişmişti sanırım. %54'ü AKSA'nın.
İsimlerin değişmesi ayrıntı belki ama AKSA çok güzel alanında uzman, sinerji yaratan bir şirket oluyor gitgide.![]()
Mevcut Durum ve Operasyonel Etkiler
Sipariş: Vestas, RWE'den Birleşik Krallık'taki ''Vanguard West'' offshore projesi için 1,38 GW'lık kesin sipariş almıştır. Sipariş, 92 adet V236-15.0 MW tipi rüzgar türbinini kapsamaktadır.
Teknoloji İhtiyacı: V236-15.0 MW platformu, 115,5 metre uzunluğunda rekor kıran rotor kanatları kullanmaktadır. Bu kanatlar, mekanik yük profilleri ve ağırlık azaltma gereksinimleri nedeniyle karbon fiber takviyeli ana taşıyıcılara (Spar Caps) ihtiyaç duymaktadır.
Tedarikçi Rolü: Aksa Akrilik'in %100 iştiraki olan Aksa Carbon, Vestas için pultruded karbon fiber profillerin ana stratejik tedarikçisidir. Yalova'da üretilen malzemeler, bu devasa rotor kanatlarının üretimi için doğrudan kalifiyedir.
Kapasite Kullanımı: 92 türbin (115 metreden uzun 276 rotor kanadına tekabül eder), karbon fiberde önemli bir malzeme talebi oluşturmakta ve Aksa Carbon'un 2026 mali yılı ve sonrası için genişletilmiş üretim kapasitesinin kullanımını güvence altına almaktadır.
Stratejik Değerlendirmem:
Aksa Akrilik'in 2025'in 3. çeyreğinde Aksa Carbon'un tamamını devralmasından bu yana, grup yüksek performanslı malzemeler alanındaki tüm katma değeri kendi bünyesinde birleştirmiştir. Offshore sektöründe dünya lideri olan Vestas ile olan yakın iş birliği, Aksa Akrilik'e küresel rüzgar enerjisi kompozitleri pazarında öncü bir konum sağlamaktadır.
Kaynak:
https://transformers-magazine.com/tm...rder-from-rwe/
Bu genel bir analiz olup yatırım tavsiyesi içermez. Portföy stratejin doğrultusunda risklerini her zaman göz önünde bulundurmalısın.
Lodrik efendinin itelemesiyle bu kadar, sahte kahraman da ortadan kaybolunca hissenin durumu ortada, geçen yıl 13.50 de olan hisse bu sene 10.50 ve aşağı gidiyor enflasyonu da hesaplarsak %100 değer kaybı var. Al sana bir kaya nerene dayarsan daya. Allah bunların hepsini bildiği gibi yapsın.
Yer İmleri