KURBAN esnaf için müthiþ fýrsat.ANKARADA zincir bir CROSS MARKET var.Gayet güzel kuþbaþýnýn kilosu 520 tl...
Bir büyükbaþtan 30 kilo löp et çýkar.10 kiloda kemikli desek.40 kilo..
Normalde 20.000 tlye alýnmalý ki..Market fiyatýna gelsin.Üstelik marke vergisini verir ve iþçi çalýþtýrýr.
Kasaptan alýrdým .Yerli diye fiyatý geçirirdi..Yerli diye aldýðýmýz et,EBK nun marketlere verdiði etten daha kötü.(lezzet olarak)
MARKETLERÝN sattýðý (ebk) eti bence daha lezzetli.ORADAKÝ ETLER GERÝ DÖNÜÞÜMDEN YAPILMIYOR
Ýklimden dolayý merada büyüyen hayvanlar.Hele BREZÝLYADAN (AMAZONLAR) gelen etler tam organiktir.Maliyet onun için düþük.Hele ANGUS eti çok güzel bir et..Bizim AHIRDA SUNÝ YEMLE BESLELEN hayvanlardan çok daha kaliteli eti var.(bizim köylerde kurbanda satýlmak için beslenen hayvanlarda durum bu)
Ama milletimizdeki ,yerli et ýsrarýný anlamýþ deðilim.Ben de bu ýsrardaydým ama kasaplar sayesinde bundan vazgeçtim.
Hatta Babamýn ýsrarýyla KAZANA bile gittim...Adam ANTÝKROT diye arka taraftan et getirdi..Artýk ne yediysek...
Puahahahhahsh
Bune arkadaþ biri týrlarý dolduruyor öbürkisi kamyonu dolduruyor sende gemiyi doldurmuþsun. Yokmu treni dolduran
https://youtu.be/V6KLDbUAEkM?si=_tdklUjEEngfAvu2
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Tokatlý çok þanslýsýn dayý. 31.80 de takýldý geri veriyor.
Yer Ýmleri